Modifikace Tamriel Rebuilt i po 20 letech připomíná kouzlo Morrowindu. Nově přibyly dvě rozsáhlé lokace a desítky úkolů
i Zdroj: Tamriel Rebuilt
The Elder Scrolls III: Morrowind Novinka Modifikace Tamriel Rebuilt i po 20 letech připomíná kouzlo Morrowindu. Nově přibyly dvě rozsáhlé lokace a desítky úkolů

Modifikace Tamriel Rebuilt i po 20 letech připomíná kouzlo Morrowindu. Nově přibyly dvě rozsáhlé lokace a desítky úkolů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 11. 2022 11:25

Ambiciózní projekt Tamriel Rebuilt i po 20 letech pokračuje. Tým nadšenců, který si už v roce 2001 předsevzal, že do stárnoucího The Elder Scrolls 3: Morrowind přidá vedle ostrovu Vvardenfell i kompletní pevninu provincie, nově uvolnil další dvě lokace, které si lze prohlédnout.

Reklama

  • Fanouškovská modifikace Tamriel Rebuilt pro Morrowind roste o další dvě lokace: 
    • Dominions of Dust,
    • Embers of Empire.
  • Do budoucna jsou chystané minimálně další tři velké územní celky
  • Vývojáři jsou nyní asi v polovině práce na vytvářené pevnině.

Aktualizace s označením 22.11 přináší dvě velká zemí za hranicemi původní hry, a to Dominions of Dust a Embers of Empire. První jmenované se točí okolo Andothrenu, tedy přístavního města situovaného na jihozápadě od Vvardenfellu. Jedná se o kolosální obchodní přístav semknutý rozsáhlou pustinou, kterému vládne rod Hlaalhu svádějící boje s rodem Redoranů. 

Oblast Dominions of Dust je mimo rodu Hlaalhu také domovem úpatí Velothi. Toto spojení hor a dalších skalisek, které tvoří jedno rozsáhlé pohoří, nemusíte sice znát, nicméně můžete si jej spojit s pevností Dwemerů, sídlících nyní hluboko pod zemí současného povrchu.

Embers of Empire, který mapu dále doplňuje, je vůči zmíněnému zrcadlově umístěn na opačné straně mapy. Ve svém úkrytu na západním pobřeží poloostrova Telvanni je považován za vůbec nejnebezpečnější část Morrowindu, jež před návštěvníky rozprostírá početné území, včetně imperiálních sídel Firewatch a Helnim.

Území, ačkoli hlavní novinkou celého updatu, je pochopitelně doprovázeno i dalším obsahem. Další změna se týká např. i množství obsahu, které tvoří klany Ashlanderů a Orlukh, okolo 200 nových nebo upravených questů a samozřejmě i myriáda oprav, které poznáte zejména na exteriérech, interiérech a mnoha dalších modelech.

Modifikace Tamriel Rebuilt i po 20 letech připomíná kouzlo Morrowindu. Nově přibyly dvě rozsáhlé lokace a desítky úkolů
i Zdroj: Tamriel Rebuilt

Pro srovnání můžeme uvést, že součet hratelných oblastí Tamriel Rebuilt je nyní (kdy je hotovo asi kolem 50 % pevniny) již o něco větší než součet území napříč celým Morrowindem a všemi jeho vlastními rozšířeními (v počtu úkolů je tomu nicméně stále naopak, jelikož s aktuálním počtem 492 úkolů je Tamriel Rebuilt o tři úkoly pozadu). 

Podle aktualizovaného plánu vývojářů by se však i tato druhá metrika mohla velice rychle změnit. Plánem pro další měsíce a roky dopředu je totiž zbylou mapu vyplnit dalšími územími, jako je Thirr Valley (jihovýchod od Dominion of Dust), Sundered Scar (východně od Old Ebonheart) nebo vyprahlou vysočinou Shipal-Shin (jižně od údolí Thirr Valley).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama