Moddeři do Skyrimu implementovali systém ve stylu Nemesis ze Shadow of Mordor
i Zdroj: Nexus Mods
The Elder Scrolls V: Skyrim Novinka Moddeři do Skyrimu implementovali systém ve stylu Nemesis ze Shadow of Mordor

Moddeři do Skyrimu implementovali systém ve stylu Nemesis ze Shadow of Mordor

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 8. 2022 09:18 3

Schopnosti a fantazie modderů Skyrimu jsou, zdá se, nekonečné. Jedním z nejnovějších výtvorů početné komunity kutilů je variace na systém Nemesis známý z titulů Shadow of Mordor a Shadow of War. Modifikace vyšla před pár dny a i vy si můžete ve světě Skyrimu vytvářet úhlavní protivníky.

Reklama

  • Díky modifikaci Shadow of Skyrim můžete ve světě najít své úhlavní nepřátele
  • Autorři modu se inspirovali Shadow of Mordor

Za projektem Shadow of Skyrim stojí modder Syclonix. V principu funguje modifikace tak, že se z každého nepřítele, který vás zabije, stane Nemesis. Dostane tedy vlastní unikátní jméno, vyšší atributy a speciální schopnost, často související se jménem. Syclonix uvádí příklad upíra, který dostane výmluvné jméno Ničí-Mnoho-Štítů a speciální atribut zvyšující šanci na zničení hráčova štítu. Nepřítel také umí okrást vaši mrtvolu o vybavení a pomoct si tak k lepším výkonům. To by mělo ozvláštnit další střety.

S tím samozřejmě musí být spojen přepracovaný systém respawnu. Hráč se po prohraném souboji objeví v lokaci závisející na nepříteli, ve výše zmíněném případě třeba v doupěti upírů. K tomu dostane speciální úkol pomstít svou vlastní smrt a za případné splnění získá zajímavou odměnu, například související buff. Dle autorů má systém ozvláštnit hraní tím, že pak v podstatě nepotřebujete ukládat a nahrávat hru, protože funguje v přirozeném cyklu. Modifikace má být zároveň kompatibilní s jinými a v rámci možností počítat i s novými nepřáteli, lokacemi, schopnostmi nebo perky.

Instalace vyžaduje SkyUI a SKSE nebo SKSEVR a funguje i v již rozehraných uložených hrách.

Autor podotýká, že se od zmíněného Nemesis systému z her od Monolith Games modifikace v mnohém liší. Chybí například systémy hierarchií, dialogů nebo interakcí mezi jednotlivými nepřáteli. I tak jde ale o na pohled velmi atraktivní rozšíření původní hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama