Mobilní vývojář zneužil hru od Nintenda do svého traileru. Japonci se zlobí
i Zdroj: Nintendo / Steel Diver press kit
Mobilní hraní Steel Diver Novinka Mobilní vývojář zneužil hru od Nintenda do svého traileru. Japonci se zlobí

Mobilní vývojář zneužil hru od Nintenda do svého traileru. Japonci se zlobí

Jakub Fišer

Jakub Fišer

23. 8. 2022 11:30

Občas se stane, že si někdo “vypůjčí” záběry z cizí hry do traileru a promo obrázků pro svou vlastní hru. Kolikrát se na to ani nepřijde. Ne však v případě malého vývojáře akčního mobilního simulátoru ponorky, který bez pardonu okradl společnost Nintendo.

Reklama

  • Jeden z vývojářů Nintenda objevil loupež licencovaných materiálů
  • Malý mobilní vývojář využil pro reklamu své hry materiály shodné s jinou hrou od Nintenda
  • Tento hříšník bez pardonu zneužil také trailer na Battlefield 2042 pro zviditelnění vlastní hry

Problém zažehnul mobilní vývojář s přezdívkou Special Gamez, který si pro svůj nový herní titul Battle Warship: State War.io vypůjčil – nebo spíše zneužil – promo materiály z již existující hry od japonského Nintenda.

Řeč je o hře pro handheld 3DS jménem Steel Diver: Sub Wars, kterou navrhoval a její vývoj řídil Takaya Imamura, dlouholetý vývojář a profesor na Kokusai Kokasenmonshoku University v Ósace. Ten si také jako první této “zlodějny” všimnul a patřičně na ni zareagoval na Twitteru.

"Co to sakra je! Hra od společnosti Nintendo je použita v reklamním videu na jinou aplikaci! A je to hra, kterou jsem režíroval!,” napsal Imamura na svůj twitterový profil.

Kromě toho se prokázalo, že vývojář Battle Warship: State War.io pro vlastní obohacení využil i obrázky z AAA titulu Battlefield 2042.

Celá situace ale vlastně nemá šťastný konec. S podobnými plagiátory nejde moc co dělat, nemají takový dosah, aby se dalo hovořit o nějaké újmě na zisku, zároveň případné soudní výlohy by byly jednoznačně vyšší, než kolik by bylo možné z viníka vysoudit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama