Místo meče raději ostrý jazyk! Toto jsou nejlepší hry na mobily, kde pro výhru potřebujete komunikovat
i Zdroj: https://www.playstation.com/cs-cz/games/among-us/
Témata Among Us Novinka Místo meče raději ostrý jazyk! Toto jsou nejlepší hry na mobily, kde pro výhru potřebujete komunikovat

Místo meče raději ostrý jazyk! Toto jsou nejlepší hry na mobily, kde pro výhru potřebujete komunikovat

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

12. 5. 2022 13:54

Pokud jde o multiplayerový titul, ve valné většině případů záleží na ostatních hráčích, se kterými (nebo proti kterým) se snažíte vyhrát. Jediné, co je v těchto hrách potřeba, je dobré vybavení, nebo dovednosti při soubojích. Co když ale stačí jen mrštný jazyk a umění přesvědčit ostatní? Toto jsou tři hry, kde stačí správně komunikovat k dosažení svých cílů.

Reklama

  • Among Us vás umí připravit o přátelství
  • V Town of Salem - The Coven musíte koukat na každičký detail, jelikož každé špatné rozhodnutí může mít dohru
  • V Rival Regions můžete politikařit s celosvětovou komunitou

Among Us

Když jde o přesvědčování ostatních, každému se hned vybaví Among Us od amerického studia Innersloth. Tato hra v posledních letech raketově narostla na popularitě a stala se nedílnou součástí každých online setkání v době covidové. Jakožto sci-fi posádka máte za úkol provádět běžnou údržbu lodi (popřípadě stanice), zatímco část vaší skupiny má ohledně splnění mise opačné úmysly. Nevíte, kdo je tím tajemným pachatelem, za to je již předem jasné, že na konci seance bude přátelství v troskách a vzájemnou důvěru najdete na dně Mariánského příkopu.

zdroj: https://www.playstation.com/cs-cz/games/among-us/
i Zdroj: Hrej.cz
zdroj: https://www.playstation.com/cs-cz/games/among-us/

Nejdůležitějším momentem hry je diskuse, která probíhá kdykoliv ji někdo svolá. Jejím cílem je se společně usnést, koho skupina považuje za tajemného neznámého, jenž vyvolává chaos na palubě. Diskuse probíhá pomocí skupinového chatu, kdy každý může říct cokoliv a často se stane, že díky ostrému jazyku pravého viníka zemře nevinný. Většinou ten v červeném skafandru, jelikož byl docela sus. Hra je dostupná na Androidu i IOS.


Town of Salem - The Coven

Asi nejznámějším předchůdcem Among Us je Town of Salem. Tento titul, který se původně hrál v prohlížeči, se v roce 2018 dostal i na telefony. Hra, kde máte za úkol jakožto spořádaní občané města Salem najít a zabít čarodějnici, se stále drží popularity. Od svého nástupce se odlišuje jednotlivými rolemi hráčů, kdy může každý těžit z výhod, ale zároveň se potýkat s nevýhodami svého povolání.

zdroj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blankmediagames.townofsalemthecoven
i Zdroj: Hrej.cz
zdroj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blankmediagames.townofsalemthecoven

Vývojáři jsou na svůj titul náležitě hrdí a po vydání hry na Android a IOS konstantně přidávají nový obsah. Ten je jak kosmetický, tak i v podobě nových rolí a s tím spojených přidaných úkolů, které mohou průběh hry změnit. Diskuse přes chat je zde též důležitá, ale v porovnání s Among Us je dedukce těžší z důvodu ne tak akčního gameplaye. Upálit tedy můžete nejen nevinného, ale i třeba místního šerifa, jenž by pro obyvatele byl pomocí v nalezení sktuečné hrozby. 


Rival Regions

No a na závěr trochu zeměpisu. Tahle geopolitická online hra si získala oblibu po celém světě. Hlavní složkou při hraní je roleplay, pomocí něhož (a komunikace s ostatními) můžete překreslovat mapy států po celém světě. Československá komunita se v této době snaží o udržení území bývalého Československa pod svou, byť v komunitě rozdělenou, kontrolou. Funguje ale už dostatečně dlouho na to, aby si udržela svou tradici, osobnosti i pověst mezi ostatními komunitami po celém světě.

zdroj: Hrej.cz / Petr Jan Berka
i Zdroj: Hrej.cz
zdroj: Hrej.cz / Petr Jan Berka

Jakožto stát můžete vést války proti ostatním, nebo zakládat mezinárodní společenství dle základních herních mechanismů a mezinárodních smluv. Ty jsou sice “jen" napsány s možností je ihned porušit. Dobrý nápad to ale určitě není, jelikož je hráči berou velice vážně a existuje vysoká šance, že budou následovat tvrdé sankce za jejich nedodržení. Hru je možné hrát ve webovém rozhraní, nebo na Androidu či IOS.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama