Microsoft údajně zaplatil až 10 milionů dolarů, aby dostal Guardians of the Galaxy do Game Passu
i Zdroj: Square Enix
Novinka Microsoft údajně zaplatil až 10 milionů dolarů, aby dostal Guardians of the Galaxy do Game Passu

Microsoft údajně zaplatil až 10 milionů dolarů, aby dostal Guardians of the Galaxy do Game Passu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 3. 2022 10:28

Když chceš vydělat, musíš nejprve nějaké peníze utratit. Podle tohoto hesla se řídí i Microsoft při budování předplatitelské služby Xbox Game Pass. A nutno podotknout, že již učinil opravdu velké investice, přes kapsu se plácnul i v případě Guardians of the Galaxy.

Reklama

  • Analytik tvrdí, že Microsoft vyplatil 5 až 10 milionů dolarů za Guardians of the Galaxy
  • Microsoft výrazně podporuje také nezávislé tvůrce
  • V rámci programu ID@Xbox již vyplatil přes 2,5 miliardy dolarů

Analytik David Gibson tvrdí, že Microsoft za loňský hit zaplatil 5 až 10 milionů dolarů. Je třeba dodat, že se hra ve službě zpřístupnila teprve 5 měsíců po svém vydání, předplatitelům ale zajisté udělala velkou radost. 

Číslo sice nebylo oficiálně potvrzeno, Gibson si ho ale nevycucal z prstu. K odhadu dospěl na základě četných rozhovorů s lidmi ze společnosti Square Enix, kterou bedlivě sleduje zhruba 15 let.

Microsoft ovšem neplatí pouze za velké blockbustery, zajímá se také o nezávislé vývojáře, což připomíná příspěvek od generálního manažera kurátorského obsahu, jímž je Chris Charla. Zdůraznil, že práce nezávislých tvůrců je velmi progresivní a inovativní, tím pádem jsou nepostradatelní pro celý herní průmysl. Microsoft jim tedy bedlivě naslouchal a poskytl vše, co potřebovali. V rámci programu ID@Xbox už partnerům vyplatil přes 2,5 miliardy dolarů, jejich celkové příjmy se za poslední tři roky údajně téměř zdvojnásobily. 

Bloomberg: Sony představí svou službu ve stylu Game Passu patrně už příští týden
i Zdroj: PlayStation

Bloomberg: Sony představí svou službu ve stylu Game Passu patrně už příští týden

Zástupci Bloombergu, Jason Schreier a Talašo Močizuki, s odkazem na vlastní zdroje informují, že PlayStation odhalí svého…

26. 3. 2022 08:15
1

V posledních dvou letech se do programu zapojilo více než tisíc tvůrců, od samého začátku zlákal zhruba 4 600 lidí z 94 zemí. Propojení s Game Passem je pro nezávislé autory výhodné také z toho důvodu, že jsou předplatitelé mnohem více otevřeni k experimentování. Průměrný hráč si po připojení do služby vyzkoušel o 40 % více her, otestoval také o 30 % více žánrů.

Podpora indie scény pod labelem ID@Xbox odstartovala už před devíti lety. Chris Charla závěrem dodává, že Microsoft hodlá svůj závazek plnit i do budoucna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama