Halo ani některé další hry od Microsoftu nemají na Steam Decku podporu. Překážkou je anti-cheat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo ani některé další hry od Microsoftu nemají na Steam Decku podporu. Překážkou je anti-cheat

Halo ani některé další hry od Microsoftu nemají na Steam Decku podporu. Překážkou je anti-cheat

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 3. 2022 11:55 1

Již dlouho před vydáním Steam Decku se v pravidelném cyklu hovořilo o tom, že ne každá hra musí na handheldů Valve nutně fungovat, a pokud ano, tak ne zcela. Část z těchto titulů, byla již před vydáním označena jako částečně hratelná, nebo dokonce zcela nepodporovaná. Mezi druhou skupinu se nově zařazují i některé vlajkové lodě Xboxu, potažmo Microsoftu.

Reklama

  • Steam Deck v současné době nepodporuje Halo Infinite, Halo: The Master Chief Collection, Gears 5 ani Microsoft Flight Simulator X
  • Za důvod byla označena potíž týkající se anti-cheat softwaru

Jedním z hlavních ústupků, se kterým se majitelé Steam Decku musejí ve světle Microsoftu potýkat, je nepodporování série Halo. Problém se tedy netýká jen Halo Infinite, ale i staršího Halo: The Master Chief Collection, zatímco jiné hry, jako je Psychonauts 2 či první Hellblade, mají plnou podporu. Podobně jako u Destiny 2 vychází problém z konfliktu anti-cheat softwaru a otevřenosti Linuxu.

Destiny 2 oficiálně nepodporuje Steam Deck. Bungie bude za obcházení omezení banovat
i Zdroj: Hrej.cz

Destiny 2 oficiálně nepodporuje Steam Deck. Bungie bude za obcházení omezení banovat

I když se seznam kompatibilních her pro Steam Deck neustále rozrůstá, řada velkých jmen stále na plnou kompatibilitu čeká.…

2. 3. 2022 16:09

Mimo série Halo byly z téhož důvodu nekompatibilitou ovlivněn i Microsoft Flight Simulator X a Gears 5. Obě hry se nyní řadí do titulů bez jakékoli podpory Steam Decku. Případné řešení může potenciálně nabízet instalace Windows 10, a to i přesto, že se tak nejspíše neoprostíte od všech technických potíží.

Mezi další ověřené tituly, které na Steam Decku podle Xbox Studios fungují bez problému, patří vedle výše psané dvojice také Battletoads a Max: The Curse of Brotherhood. U her, které lze hrát s kompromisy, najdeme zase Sea of Thieves, Forza Horizon 4 a 5, Quantum Break a State of Decay.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama