Microsoft přináší tucet her do Game Passu i výhled na konec Xbox 360 her v rámci Goldu
i Zdroj: Sega
Novinka Microsoft přináší tucet her do Game Passu i výhled na konec Xbox 360 her v rámci Goldu

Microsoft přináší tucet her do Game Passu i výhled na konec Xbox 360 her v rámci Goldu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 7. 2022 20:10

Japonská série Yakuza, která se z Game Passu začala po částech mizet, je v jeho košatém katalogu nově k nalezení zase celá. Do nabídky Microsoftu se dostává v rámci dvanácti oznámených her, kde nechybí v prosinci odstraněná Yakuza 0 i oba díly Kiwami. Mimo nich se však mají údajně měnit i podmínky Xbox Live Gold. Každoměsíční nabídka Games With Gold bude podle všeho oproštěna od her z Xboxu 360 a přejde jen na Xbox One.

Reklama

  • Microsoft přináší dalších 12 her do Game Passu; výběru kraluje návrat dílů série Yakuza
  • Od října letošního roku má podle emailu Microsoftu dojít ke změně Games With Gold
  • Služba má upustit od her z Xboxu 360 a přejít jen na tituly z Xboxu One

Hry do Game Passu dorazí s výjimkou nyní dostupné Yakuzy ve dvou vlnách. Od 7. července dojde na přidán Matchpoint: Tennis Championships, Road 96 a také DJMax Respect V. Od 14. července se tak následně stane u zbytku her. Katalog tak doplní Escape Academy, My Friend Peppa Pig, Overwhelm, Paw Patrol the Movie a PowerWash Simulator. 

15. července dojde u některých her naopak k jejich odstranění. Tato změna se bude jmenovitě týkat Atomicrops, Carrion, Children of Morta, Cris Tales a Lethal League Blaze.

Microsoft přináší tucet her do Game Passu i výhled na konec Xbox 360 her v rámci Goldu
i Zdroj: Xbox Wire

Posuneme-li se dále ke Goldu a jeho službě Games with Gold, dostáváme se ke zprávě, o níž byli emailem spraveni někteří uživatelé. Slovem Microsoftu v emailu stojí, že od 1. října nebudou měsíční hry Games with Gold dále zahrnovat tituly z Xboxu 360, ale jen novějšího Xboxu One. Jako důvod je uváděno to, že Microsoft již nedokáže do služby přicházet s hrami, které z předminulé generace pochází, a ještě v ní nebyly. Částečně se tak vysvětluje také skutečnost, proč starší nabídka Goldu dlouhodobě strádala a zaostávala za předchozími lety.

Podle obsahu emailu, jehož plné znění můžete vidět výše, se nabídka Goldu plně přeorientuje na tituly z Xboxu One a exkluzivní slevy na další nákupy. Co se týče toho, zda si budete moci ponechat již získané hry z Xboxu 360, i to se v emailu rozvádí. Všechny hry, které si do letošního října v předplatném aktivujete, vám na účtu zůstanou, a to nehledě na to, zda budete mít následně předplatné aktivní, či nikoli. Pokud tedy Gold po delší době znovu obnovíte (např. předplácením Game Passu), aktivované hry vám stále zůstanou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama