Microsoft má pracovat na MMO Pax Dei, které náležitě využije sílu cloudu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft má pracovat na MMO Pax Dei, které náležitě využije sílu cloudu

Microsoft má pracovat na MMO Pax Dei, které náležitě využije sílu cloudu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 10. 2021 15:02 1

Je dobře známo, že má Microsoft slabost pro cloud a projekty, které s ním aktivně pracují. Xbox Cloud Gaming už dnes umí streamovat vybraný obsah do mobilů, tabletů a počítačů, nově také bude umožňovat hrát tituly určené pro Xbox Series na konzolích Xbox One. Následovat by měla také implementace do chytrých televizí. Není tedy divu, že společnost ráda podpoří i tituly, které “sílu cloudu” využívají jako hlavní zbraň.

Reklama

  • Mluví se o MMO s pracovním názvem Pax Dei
  • Hra má spoléhat na mechanismy, které budou fungovat hlavně díky cloudu
  • Zážitek ovlivní aktuálně používané zařízení a také místo, kde se zrovna hraje

O projektu se nejprve zmínil Jez Corden v podcastu The Xbox Two. Dle jeho informací by mělo jít o MMO z dílny studia Mainframe, do kterého se hráči mohou vrhnout skrze jakékoliv zařízení s připojením k internetu. 

Na Cordena následně navázal Jeff Grubb. Ten de facto jeho slova potvrdil, přičemž nabídl pár dalších zajímavých detailů. Jedná se o projekt s pracovním názvem Pax Dei (Boží mír) s herními mechanismy, které mohou fungovat pouze díky tomu, že hra existuje na vzdáleném serveru. Jednotlivé aktivity by měly akcentovat aktuálně používané zařízení a místo, kde se zrovna hraje. Rychlejší úkoly (například sbírání materiálů) mohou hráči pohodlně odbavit na mobilu, náročnější operace (třeba raidy) budou zase dávat větší smysl během připojení skrze PC, případně konzoli.

Zástupci Microsoftu si projekt údajně pochvalují, jelikož se může stát příkladem pro další vývojáře, kteří by chtěli zkusit aplikovat podobné herní prvky. V souvislosti s projektem je navíc zmiňován Hideo Kodžima. Slavný designér se dle posledních dostupných informací stále domlouvá na podobě vlastního projektu vznikajícího ve spolupráci s Microsoftem. I on by měl podle všeho využít možnosti cloudu, s čímž by mu měla pomoct Kim Swift. Ta se zase může opřít o zkušenosti z vedení projektů v rámci Stadie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama