Microsoft a Sega navazují strategické partnerství, prý jde o první krok vzájemné spolupráce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft a Sega navazují strategické partnerství, prý jde o první krok vzájemné spolupráce

Microsoft a Sega navazují strategické partnerství, prý jde o první krok vzájemné spolupráce

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 11. 2021 18:10 1

O spolupráci Segy a Microsoftu se spekuluje už dlouhou dobu. I samotné společnosti dávaly na Twitter různé náznaky o tom, že se právě tyto dvě značky určitým způsobem spojí. Právě dnes přišlo oznámení, které možná naznačuje start spolupráce herních divizí – Microsoft a Sega společně uzavírají strategické partnerství.

Reklama

  • Sega a Microsoft oficiálně potvrzují strategické partnerství
  • To spočívá ve využívání infrastruktury Microsoft Azure
  • Dle informací ale mezi sebou obě společnosti rozjely více projektů a tento krok je pouhý začátek

Nejde přitom žádnou formu akvizice nebo jiného obchodu. Principem spolupráce je tvorba ještě větších a ambicióznějších her, než na které si kdy Sega troufla. Mělo by jít o středně až dlouhodobou spolupráci, jejímž cílem je nová iniciativa „Super Game“, tedy tvorba nových titulů se zaměřením na globalitu, online, komunitu a utilizaci IP značek.

Dle dalších informací je hlavním prostředkem optimalizace vývojářských procesů skrze technologii Azure, tedy cloudové infrastruktury Microsoftu, kterou společnost vývojářům poskytne. Dle insiderů je dnešní oznámení teprve začátkem, mezi Microsoftem a Segou je nastartováno mnohem více projektů a nejspíše dojde i na přímé herní spolupráce. Už dříve jsme mohli výsledky vidět například v podobě příchodu kompletní série Yakuza do nabídky předplatného Xbox Game Pass.

„Skrze strategické partnerství s Microsoftem chceme dále zkvalitnit náš herní vývoj tak, aby si naše tituly mohli užívat fanoušci po celém světě. V tomto ohledu hodláme vybudovat alianci která využívá mohutné schopnosti vývoje společnosti SEGA a nejmodernější technologie a prostředí vývoje Microsoftu,“ okomentoval novinku prezident Segy Jukijo Sugino.

„SEGA sehrála klíčovou roli v historii herního průmyslu a byla pro nás fantastickým partnerem po spoustu let. Těšíme se na spolupráci v rámci které budeme zkoumat nové možnosti jak vytvářet unikátní herní zážitky budoucnosti díky cloudovým technologiím Microsoftu,“ dodala viceprezidentka divize Xbox Sarah Bond.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama