MGM už nedrží práva na filmy Tomb Raider, Alicia Vikander končí v roli Lary Croft
i Zdroj: MGM
Novinka MGM už nedrží práva na filmy Tomb Raider, Alicia Vikander končí v roli Lary Croft

MGM už nedrží práva na filmy Tomb Raider, Alicia Vikander končí v roli Lary Croft

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 7. 2022 12:19

Produkční studio MGM definitivně přišlo o práva na tvorbu dalších filmových adaptací herní série Tomb Raider. Dobrodružství Lary Croft tak budou do budoucna vznikat pod jinou hlavičkou a nevznikne plánované pokračování rebootovaného příběhu s Aliciou Vikander v hlavní roli. Informoval o tom magazín Deadline.

Reklama

  • MGM přišlo o práva na filmové Tomb Raider
  • Končí tak produkce pokračování rebootu z roku 2018
  • O roli Lary Croft přichází Alicia Vikander

MGM s právy operovalo od roku 2011, kdy je koupila přímo od Square Enixu. Poměrně výrazná je dvojice snímků od Paramountu s Angelinou Jolie, která počátkem tisíciletí živila tehdejší obrovskou popularitu značky Tomb Raider. Ta ale později mírně ochladla, i se snižující se kvalitou vycházejících herních pokračování. Po povedeném rebootu z roku 2013 byla ale s MGM rebootována i filmová série. Role civilnější a realističtější Lary Croft se ujala Alicia Vikander a snímek z roku 2018 režiséra Roara Uthauga utržil 274,7 milionů dolarů, čímž se stal 12. nejvýdělečnějším herním filmem všech dob.

Navázat na něj mělo pokračování, dokonce i s konkrétní premiérou. Ta měla proběhnout v březnu loňského roku, plány ale zhatila pandemie koronaviru. Společnost MGM mezitím koupil obchodní gigant Amazon a firma prochází změnami.

Práva jsou nyní předmětem aukce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama