Do tvorby filmů a seriálů podle her chce více šlápnout i Sega. Zvažuje adaptace her, včetně série Persona
i Zdroj: Atlus
Novinka Do tvorby filmů a seriálů podle her chce více šlápnout i Sega. Zvažuje adaptace her, včetně série Persona

Do tvorby filmů a seriálů podle her chce více šlápnout i Sega. Zvažuje adaptace her, včetně série Persona

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 7. 2022 10:05

Japonská společnost Sega zvažuje po úspěchu Sonica také adaptování několika her společnosti Atlus, a to pro film i televizní pořady. Mezi zvažované série se nyní řadí v popularitě rostoucí Persona, byť ani ostatní možnosti nejsou ze stolu.

Reklama

  • Sega má zájem přenést značky společnosti Atlus i na televizní obrazovky a filmová plátna
  • Prozatím výslovně hovoří o sérii Persona

V exkluzivním odhalení pro IGN zaznívá, že rozšíření způsobů, jak lze herní děje vyprávět, je novou součástí obchodní strategie společnosti Sega. V konkrétních zmínkách padá zatím jméno série Persona, jež roste v popularitě a nově zamíří na další platformy, včetně Switche a Xboxu.

„Příběhy, jako jsou ty ze série Persona, opravdu rezonují s našimi fanoušky, díky čemuž vidíme příležitost rozšířit tradici tak, jak to zatím nikdo neviděl, ani nehrál," uvádí za Segu Noru Nakahara, vedoucí producent filmového Sonica a TV seriálu Sonic Prime. Jak je ovšem patrné, z košatého stromu značek, s nimiž je Atlus spojen, lze vybrat i jiná zvučná jména. Z těch známějších přichází v úvahu např. Shin Megami Tensei, Odin Sphere nebo třeba Catherine.

Nakahara předchází zmínce o značce Persona také tvrzením, že „Světy, jež Atlus vytváří, jsou plné dramatu, špičkového stylu a působivých postav.  Doprovodně se nabízí také zmínit, že Persona, která loni oslavila už 25 let, zažila jinou než herní formu zábavy už dříve. V případě třetího dílu vznikla čtyřdílná série animovaných filmů, kdežto u čtvrtého a pátého zase doprovodné anime, které následovalo příběh her.

Vedle nekonkrétního typu projektu i zpracované značky Sega taktéž nepotvrdila, se kterými produkčními společnostmi má zájem spolupracovat. Dozvěděli jsem se jen to, že v současné době jedná s různými producenty a studii v televizním i filmovém oboru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama