Meditativní Haven umožňuje nově i volbu párů téhož pohlaví. Novinka je obohacena o změnu modelů i dabérů
i Zdroj: Hrej.cz
Haven Novinka Meditativní Haven umožňuje nově i volbu párů téhož pohlaví. Novinka je obohacena o změnu modelů i dabérů

Meditativní Haven umožňuje nově i volbu párů téhož pohlaví. Novinka je obohacena o změnu modelů i dabérů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 3. 2022 11:40

Předloňská sci-fi drobnůstka Haven od nezávislého francouzského studia The Game Bakers přinesla na stůl hned několik zajímavostí. Tou největší a patrně i byla bez pochyb nápaditá sonda do budování partnerského vztahu, a to včetně lokální kooperace. Právě v tomto ohledu se vývojáři rozhodli aktuálním updatem vrátit ke kořenům svého návrhu a původně heterosexuální duo rozšířit i o jejich homosexuální variantu.

Reklama

  • Haven obdržel bezplatný update přidávající nová nastavení do začátku hry
  • Nově si lze zvolit i dvojici hrdinů téhož pohlaví
  • Vývojáři nahráli pro tuto příležitost nové verze dabingu 

Výběr hrdinů se po bezplatné aktualizaci rozšiřuje tedy na trojici variant. Jednak můžete setrvat u kánonem dané heterosexuální dvojice Yu a Kay, jednak můžete upřednostnit dvě ženy, nebo také dva muže. V obou z těchto alternativních případů bude dvojice postav pojmenována stejně. To, co se pochopitelně ale kompletně mění, je jejich dabing, model a také podobizna v rozhovorech.

Kreativní ředitel Emeric Thoa vysvětlil, že motivem Haven byla a vždy je svoboda, a to především v možnostech láskyplného vyznání. Umožnit volbu nezávisle na pohlaví je podle nich tudíž nejen důležitým krokem k naplnění myšlenky celého projektu, ale současně i něčím, s čím kalkulovali od raných konceptů. Výběr ze starších i současných návrhů si můžete prohlédnout i níže.

Update si můžete zadarmo stáhnout na všech platformách, kde se hra nachází, což znamená PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series i Nintendo Switch. Příběhově se nic nemění. Přibývá pouze řečená úprava tváří a dvojice nahrávek dabingu napříč 80 tisíci řádkami textu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama