Majitele starších iPhonů trápí problémy s Diablo Immortal. Nejde přitom o chybu hry
i Zdroj: Blizzard, NetEase / Diablo Immortal press kit
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Majitele starších iPhonů trápí problémy s Diablo Immortal. Nejde přitom o chybu hry

Majitele starších iPhonů trápí problémy s Diablo Immortal. Nejde přitom o chybu hry

Jakub Fišer

Jakub Fišer

22. 8. 2022 10:10 1

Diablo Immortal patří k nejnáročnějším mobilním hrám současnosti. Jde v zásadě o port počítačové hry na mobilní telefony – a perfektní ukázku toho, jaký výkon lze vytěžit z moderních smartphonů. Nu, ale naopak majitelé starších telefonů mají s hrou problémy, najmě pak starých iPhonů.

Reklama

  • Ukazuje se, že Diablo Immortal svými nároky není ideální pro staré iPhony
  • Ty mají výkonu dost, limituje je však malá baterie, která udrží zařízení “naživu” sotva 2 hodiny
  • Kromě jiného je problémem i malý displej, který si uživatelé tolik pochvalují

Původní myšlenku vyzdvihl Andy Boxall, redaktor serveru Digital Trends. Ten testoval Diablo Immortal jak na nejnovějším iPhonu 13 Pro Max, tak i na maličkém iPhonu SE (2022). Ten měl s hrou však vcelku očekávatelné problémy – ačkoliv vůbec nejde o stáří nebo výkon telefonu. Poslední iPhone SE má aktuální hardware a není šance, že by jej ohlodal zub času (prodává se od jara 2022).

Jistý problém může představovat malý displej s úhlopříčkou 4,7″, což je o dost méně než je dnes běžná velikost obrazovky smartphonu (6 až 6,5″). Nicméně podle Boxalla ani toto není největší problém.

Poslední kompaktní iPhone od Applu – model SE (2022)
i Zdroj: Apple / iPhone SE press kit
Poslední kompaktní iPhone od Applu – model SE (2022)

Testování odhalilo, že na starších iPhonech (myšleno starší designem, ne jen datem výroby) zkrátka není tolik prostoru pro větší baterii. Uznejte sami, že 2 018 mAh u iPhonu SE (2022) je hluboko pod standardem letošního roku (androidové vlajky mají klidně i 5 000 mAh akumulátor, nejnovější iPhone i 4 352 mAh).

Diablo Immortal má problém. Nefunguje na špičkových telefonech Samsung
i Zdroj: Blizzard

Diablo Immortal má problém. Nefunguje na špičkových telefonech Samsung

Ve světě mobilních her nemohla tento týden proběhnout větší premiéra, než příchod masivně očekávaného MMORPG Diablo Immortal…

3. 6. 2022 11:35
8

Aby redaktor Digital Trends dokreslil negativní dopad náročných 3D her na malý akumulátor starších iPhonů, uvádí, že za půl hodiny intenzivního hraní Diablo Immortal na 60 FPS zmizelo z “nádrže” iPhonu SE 25 %. To znamená, že za 2 hodiny hraní máte po iPhonu a bude třeba vyhledat nabíječku. Máte nějaké podobné zkušenosti?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama