Loňské MMORPG Crowfall padá k zemi. Autoři vypnou servery, protože nezvládají zajistit provoz a další vývoj
i Zdroj: ArtCraft / Monumental
Novinka Loňské MMORPG Crowfall padá k zemi. Autoři vypnou servery, protože nezvládají zajistit provoz a další vývoj

Loňské MMORPG Crowfall padá k zemi. Autoři vypnou servery, protože nezvládají zajistit provoz a další vývoj

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 11. 2022 11:33

Pokud se zajímáte o MMORPG tituly, pak určitě víte o hře Crowfall. Po úspěšné kampani na Kickstarteru a šestiletém vývoji byla minulý rok konečně spuštěna. Možná vás tedy překvapí, že za dva týdny končí.

Reklama

  • Společnost Monumental oznámila ukončení podpory MMORPG Crowfall
  • Vývojáři nezvládají zajistit každodenní provoz a přípravu dalšího obsahu
  • Zároveň ale věří, že se hru podaří restartovat

V kampani na Kickstarteru si autoři řekli o 800 tisíc dolarů, díky originálnímu konceptu a zajímavým nápadům však vybrali téměř o milion více. Ke spuštění hry došlo minulý rok v červenci, ale žádná sláva to zřejmě nebyla. 

Sluší se dodat, že projekt studia ArtCraft koncem minulého roku odkoupila společnost Monumental, aby mohl být naplno využit jeho potenciál. Pod svá křídla vzala i původní autory, to ale ničemu nepomohlo. Předzvěstí zásadních problémů byla váznoucí komunikace, poslední update ostatně pochází z dubna. Pak už následovalo až oznámení o vypnutí serverů, k němuž dojde 22. listopadu. 

EA vypíná servery starších her. Odnese to třeba Onrush, Mirror’s Edge nebo Shank 2
i Zdroj: EA

EA vypíná servery starších her. Odnese to třeba Onrush, Mirror’s Edge nebo Shank 2

Společnost Electronic Arts se rozhodla potichu vypnout servery některých starších her. Postupně se tak bude dít od tohoto…

18. 10. 2022 09:28

Ve vyjádření se autoři odvolávají na obrovské úsilí, které je potřeba k zajištění provozu hry a také k přípravě nových kampaní. Studio má evidentně omezené prostředky, takže nezvládá odbavit obrovské množství práce, které se na něj každý den valí ze všech stran.

Pokud jste si ale mysleli, že je s hrou amen, tak to jste na omylu, tedy alespoň podle vývojářů. Ti jsou totiž přesvědčeni, že servery časem znovu nahodí a Crowfall opět zpřístupní. Nejprve si však chtějí ujasnit, co je potřeba změnit. Na přetřes přijde design hry, její vizuální stránka, mechanismy, zkrátka vše podstatné, co tvoří výsledný zážitek.

Autoři evidentně nechtějí projekt rovnou úplně zaříznout, je ale otázkou, zda se jim ještě podaří nahodit spadlý řetěz. Chybět zřejmě bude hlavně ochota na straně samotných hráčů, kteří budou zcela po právu váhat, zda se ke hře mají vrátit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama