Léta odkladů jen pro následné zrušení. Just Cause Mobile končí ještě před svým vydáním
i Zdroj: Avalanche Studios
Novinka Léta odkladů jen pro následné zrušení. Just Cause Mobile končí ještě před svým vydáním

Léta odkladů jen pro následné zrušení. Just Cause Mobile končí ještě před svým vydáním

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 7. 2023 07:40

Dlouho oznámená snaha dostat sérii Just Cause i na mobilní zařízení nakonec nevyjde. Společnost Square Enix nově oznámila, že zrušila vývoj své dlouho chystané hry Just Cause Mobile, která měla dorazit už před několika lety. Hra měla být určena pro iOS a Android a od listopadu 2021 byla k dispozici i v předběžném přístupu v několika regionech světa.

Reklama

  • Připravované Just Cause pro mobily bylo ještě před vydáním zrušeno
  • Titul pod Square Enix po několik let procházel testem v regionech Asie
  • Po současném oznámení však nikdy naplno nevyjde

Just Cause: Mobilní bylo hráčům prvně představeno v prosinci 2020 během udílení cen The Game Awards. V té době byla profilována jako free-to-play střílečka zasazená do světa hlavní série, kde bude zahrnuta hra pro jednoho hráče, kooperace pro čtyři a kompetitivní multiplayer pro 30 osob.

Původně měla být hra taktéž uvedena na trh už v roce 2021, což se ale nakonec stalo pouze v Singapuru. Od té doby si titul pomalu klestil cestu do řady dalších asijských zemí, jako např. Malajsie, Filipín a Thajska, kde zahojoval předběžný přístup postupem let. Jak se však dále ukázalo, nebylo to naplat. Vývoj postihla taktéž řada nepříjemných odkladů, kdy závěrem loňského roku byl nejprve titul odložen na neurčito, v únoru letoška pak oproštěn od všech běžících programů předběžného přístupu, a nyní dokonce ukončen jako celek.

Následuje zpráva člena Square Enix

„S velkým zármutkem oznamujeme ukončení vývoje hry Just Cause Mobile. Od zítřka, 3. července 2023, se hra již neobjeví v digitálních obchodech. Nikdy není snadné vydat takovéto oznámení, zejména našim fanouškům, kteří na vydání čekali.

Upřímně si vážíme podpory, kterou jste nám poskytli. Vezměte prosím na vědomí, že všechny [obnosy naší prémiové herní měny] Blue Diamonds zakoupené během regionálního předběžného přístupu byly 24. února 2023 v plné výši vráceny na váš účet Google Play. Server bude rovněž smazán zítra (3. července) v průběhu dne", uvedla Anne-Lou Grosbois-Favreau, globální vedoucí značky Just Cause.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama