Legendární budovatelská strategie Pharaoh se vrací. Remake vyjde v únoru
i Zdroj: Tisková zpráva
Pharaoh: A New Era Novinka Legendární budovatelská strategie Pharaoh se vrací. Remake vyjde v únoru

Legendární budovatelská strategie Pharaoh se vrací. Remake vyjde v únoru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 1. 2023 16:24

Fanoušci staromódních budovatelských strategií mohou mít radost. Postupem času se totiž vrací některé letité značky. Vydavatelství Dotemu nyní potvrdilo, že chystaný remake Pharaoh, s podtitulem A New Era, vyjde už 15. února.

Reklama

  • Egyptští budovatelé se mohou opět vyřádit v remaku kultovního Pharaoh
  • Vyjde 15. února

S kompletní moderní předělávkou se vrátíme do prosluněného Egypta, kde rozkvétá oblíbená říše. Hráči budou sledovat 4000 let historie, budovat první města, živé tržnice, sbírat vodu, pěstovat plodiny, trénovat armádu a stavět ohromující monumenty. To všchno v omlazené, ale stále velmi stylizované a poměrně jednoduché izometrické grafice, která přiznaně odkazuje na rok 1999, kdy vyšla původní hra.

Autoři slibují přes 100 hodin hratelnosti s kampaní tvořenou několika scénáři, šesti etapami egyptské historie, 53 misemi, obsahem datadisku Cleopatra: Queen of the Nile, i svobodného režimu Free Build. Hratelnost bude postavena na strategickém rozmístění distribuce, vnitřním i vnějším obchodu a postupném šlechtění samotného obyvatelstva s vlastními potřebami.

Úplného přepracování se dočkalo grafické rozhraní, nebo například nový “nilometr”, monitorující pravidelné zapolavující vylévání břehů řeky Nil.

Hra bude od 15. února dostupná na Steamu. Pořizovací cenu se teprve dozvíme. Za vývojem stojí francouzské studio Triskeli, které před léty zaujalo steampunkovou prvotinou Lethis – Path of Progress.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama