Launch trailer oficiálně ohlašuje návrat Crysis
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Launch trailer oficiálně ohlašuje návrat Crysis

Launch trailer oficiálně ohlašuje návrat Crysis

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 9. 2020 09:55 4
Reklama

Remaster prvního Crysis konečně vyšel na všechny ohlášené platformy. Vzhledem k včerejšímu vydání hry se tak mimo majitelů Switche, kteří tohoto privilegia využívali již od července, dočkají i majitelé PC, Xboxu One a PlayStationu 4. 

Výčet změn oproti takřka 13 let starému originálu zahrnuje vzhledem k označení remaster primárně grafická vylepšení, přičemž konkrétní úpravy čítají změny částicových efektů, rozlišení textur, modelů postav nebo podpory ray tracingu v hardwarové i softwarové podobě. V dohledné době by do hry též měla zamířit i podpora technologie DLSS, které mohou využít majitelé RTX karet pro zajistění plynulejšího chodu hry.

Technologický posun oproti původní hře můžete poměrně přehledně sledovat v níže uvedeném launch traileru.

V kontextu změn a inovací se též sluší vypíchnout i novinku v podobě PC exkluzivní možnosti povýšit vizuální kvalitu hry ještě dále skrze užití nastavení: "Can it run Crysis?." Vývojáři již dříve sdělili, že jde o úroveň detailů, jež využije maximální možný potenciál každého současného počítače, přičemž tehdy přímo dodali, že v současné době neexistuje grafická karta, která by byla schopna udržet tuto kvalitu detailů v rozlišení 4K při více jak 30 FPS.

Skutečnost, že se vývojáři pouze nebili do prsou, dokládá i fakt, že nový model grafického čipu od Nvidie, konkrétně RTX 3080, rozběhl hru při výše uvedeném nastavení na průměrných 37 FPS, což vidno, není mnoho.Je tak zřejmé, že Crysis, potažmo Crytek, i nadále cílí na post bechmarku, ke kterému budeme vzhlížet po další dlouhé roky. Je-li tomu však kvůli bezkonkurenčnímu grafickému zpracování nebo nepříliš zdařilé optimalizaci, to již necháme na vašem uvážení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama