Kutil vytvořil funkční, ultratenký měděný PlayStation 5 s mnohem výkonnějším chlazením
i Zdroj: DIY Perks
Kuriozity Novinka Kutil vytvořil funkční, ultratenký měděný PlayStation 5 s mnohem výkonnějším chlazením

Kutil vytvořil funkční, ultratenký měděný PlayStation 5 s mnohem výkonnějším chlazením

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 6. 2022 17:40 3

Už se pomalu blíží doba, kdy začneme vyhlížet novější, lehčí a tenčí modely současné generace konzolí. Takzvané “slim” verze PlayStationů i S verze Xboxů těží z modernějších technologií i lepšího výrobního procesu. Youtuber DIY Perks ale doma vytvořil vlastní hubenější verzi PlayStationu 5 už nyní. A jde o skutečně skladný stroj.

Reklama

  • YouTubový kutil vytvořil “první PlayStation 5 Slim”
  • Jeho konzole je z mědi a je opravdu extrémně tenká
  • Používá ale velmi výkonné vodní chlazení

Základní výkonný hardware konzole očesal o to nejrozměrnější, tedy veškeré chladící komponenty, a nacpal je do tenoučkého, zhruba dva centimetry tlustého těla z měděných plátů. Za takových okolností by se samozřejmě konzole ihned uvařila, DIY Perks ji ale zároveň vyzbrojil komplexním systémem vodního chlazení z žebrováním Alphacoolu, sedmi drobnými ventilátory Noctua NF-A4x20 a dalšími doplňky. Díky této sestavě běží paměť při provozní teplotě zhruba 52 stupňů celsia, tedy o 45 % nižší než původních 95 stupních.

Konzole je tedy v této podobě titěrná a mnohem efektivněji chladí. Na druhou stranu je k ní připojeno klubko hadic, využívá externího napájecího adaptéru (brick) a samozřejmě je výrobek jako takový násobně dražší, než klasický PlayStation 5. Dráž vyjde jen samotný materiál použitý na měděné šasi, nemluvě o chladícím systému. Autor videa také během výroby omylem zničil jednu mateřskou desku a musel použít náhradní. Jeho současný model konzole je ale plně funkční.

Při výrobě mimochodem použil také 3D tiskárnu českého výrobce Prusa Research.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama