Valve bude prodávat oficiální náhradní díly ke Steam Decku, rozebrat ho zvládne i domácí kutil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve bude prodávat oficiální náhradní díly ke Steam Decku, rozebrat ho zvládne i domácí kutil

Valve bude prodávat oficiální náhradní díly ke Steam Decku, rozebrat ho zvládne i domácí kutil

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 2. 2022 15:21

Před týdnem dovolil Steam vybraným youtuberům zveřejnit videa zaměřená na hardwarovou výbavu Steam Decku. Společně s tím výrobce zveřejnil video, kde konzoli sám rozebírá a ukazuje velkou otevřenost. Tu Valve potvrzuje opět a znovu – nejen zveřejněním souborů k vytisknutí celé konzole na 3D tiskárnách, ale také partnerstvím se společností iFixit.

Reklama

  • Valve bude oficiálně prodávat náhradní díly ke své konzoli
  • Prvním partnerem je firma iFixit
  • Ta zároveň vydala video s plnohodnotným rozebráním konzole

Skrze stránky této firmy, která prodává různorodé kolekce nářadí i zpravidla neoficiální náhradní díly, se budou prodávat oficiální díly ke Steam Decku a headsetu Valve Index. Herní velikán tak opět potvrzuje, že chce svým zákazníkům ponechat co největší volnost a svobodu v tom, co chtějí se svou konzolí udělat.

iFixit navíc připravilo speciální video, ve kterém Steam Deck rozebírá skutečně do podrobna. Valve sice podobné videu vytvořilo taktéž, technik se ale dostal pouze k výměně joysticku – na což jsou uživatelé přenosných konzolí, především kvůli driftingu u Nintendo Switch, velice hákliví. iFixit šlo ale dále a ukázalo, že se dá s trochou úsilí vyměnit téměř vše. Tvůrci ocenili nejen design a fakt, že konzole kotví většinu dílů jedním druhem šroubu, ale i přehledné značení veškerých kabelů a obvodových desek. Jak ale sami upozorňují, první věc, kterou při rozebírání uděláte, je jako obvykle porušení speciální samolepky, čímž ztrácíte tovární záruku.

Zapomněli jste si objednat Steam Deck? Nevadí. Handheld si můžete vytisknout na 3D tiskárně
i Zdroj: Hrej.cz

Zapomněli jste si objednat Steam Deck? Nevadí. Handheld si můžete vytisknout na 3D tiskárně

Některé společnosti si pečlivě hlídají, zda se někdo nesnaží obohatit na jejich produktech, příkladem může být Sony.…

14. 2. 2022 08:45
3

Jak jsme již zmínili, Valve před pár dny vydalo soubory CAD, které umožní vytisknout si konzoli doma na 3D tiskárně – tedy samozřejmě plastové díly. Díky tomu si nadšenci mohou vyzkoušet například zda jim konzole sedí do ruky, zároveň se otevírá cesta pro všechny výrobce příslušenství s různými menšími nebo kosmetickými úpravami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama