Na konzolích vyjde Rust letos na jaře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na konzolích vyjde Rust letos na jaře

Na konzolích vyjde Rust letos na jaře

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 3. 2021 09:53

Mezi stálice žánru survival her bezesporu patří i Rust. Předběžný přístup byl spuštěn už v roce 2013, za několik dalších let došlo na početné updaty a výrazné změny, hra si však dokázala udržet početnou fanouškovskou základnu. Dalším krokem jsou konzole.

Reklama

Autoři o portu mluvili opakovaně, byli ale opatrní, aby nezmínili bližší časový rámec. Na verzi pro konzole v lednu upozornila také agentura ESRB, která jí přidělila věkové doporučení. Z posledních informací vyplývá, že na PlayStation 4 a Xbox One zamíří letos na jaře, konkrétní termín nicméně zatím prozrazen nebyl.

Konzolovou verzi je však možné vyzkoušet již nyní. Stále totiž běží uzavřená betaverze, do níž se všichni zájemci mohou zaregistrovat. Test běží na obou zmíněných konzolích.

Studio Facepunch kvůli portu navázalo spolupráci s týmem Double Eleven. Ten je na podobné projekty zvyklý, vypomáhal například s tituly od Coffee Stain, Tarsier Studios, Playdead, spolupracoval také se SIE XDev Europe. Má tedy evidentně bohaté zkušenosti. Pokud betatest neodhalí zásadní komplikace, pravděpodobně se brzy dočkáme konkrétního termínu vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama