Kadabra se vrací do karet Pokémon. Kouzelník, který se s Nintendem soudil nešetří omluvami
i Zdroj: Screen Rant
Novinka Kadabra se vrací do karet Pokémon. Kouzelník, který se s Nintendem soudil nešetří omluvami

Kadabra se vrací do karet Pokémon. Kouzelník, který se s Nintendem soudil nešetří omluvami

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 1. 2023 18:19

Po dlouhých dvaceti letech se do Pokémon Trading Card Game vrátí prostřední evoluce linie Abra - Alakazam. Kadabra se na kartičkách nesměla objevovat, protože v tom bránil iluzionista Uri Geller, který Nintendo obviňoval z toho, že byl Pokémon inspirován jeho kouzelnickou podobou.

Reklama

  • Uri Geller a Nintendo se usmířili, brzy vyjdou karty s Kadabrou
  • Pokémon kvůli soudnímu sporu chyběl v TCG více než 20 let

V roce 2002 začal bojovat proti tomu, aby se Kadabra na veřejnosti objevoval, údajně proto, že se jím měli designéři inspirovat, ale inspiraci neautorizovali. Bizarní soudní spor vyústil v to, že se dlouhá léta na kartách objevovaly jen obě krajní evoluce, a Kadabra nikoliv.

V roce 2020 se nicméně Geller Nintendu ozval a za svůj postoj se omluvil. Teď to konečně vypadá, že se Pokémon na kartonky vrátí. Výrobce sběratelských karet totiž chystá řadu Pokemon Card 151, odkazující na to, že bude ve sbírce všech 151 původních stvoření včetně Kadabry.

Geller nyní tvrdí, že je rád, že je spor minulostí. Údajně mu často psali fanoušci série, a jeho kroky kritizovaly i Gellerova vlastní vnoučata. “Letos v létě se Kadabra znovu setká s původními Pokémony v karetní hře. Mám vás všechny rád. A přiznávám, že naprosto otevřeně a upřímně. Byl jsem blázen. Žalovat Pokémona pro mě byla zničující chyba. [Kadabra] byla v podstatě pocta Uri Gellerovi. Ale teď je to zpátky. Odpusťte mi," nechal se slyšet.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama