Jeff Grubb: PlayStation Showcase se nejspíš odehraje už koncem května. Očekávat můžeme přítomnost velkých značek
i Zdroj: Insomniac Games / Sony Interactive Entertainment
Novinka Jeff Grubb: PlayStation Showcase se nejspíš odehraje už koncem května. Očekávat můžeme přítomnost velkých značek

Jeff Grubb: PlayStation Showcase se nejspíš odehraje už koncem května. Očekávat můžeme přítomnost velkých značek

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 4. 2023 12:05

Drobečky toho, kdy by se nám mohla udát další akce Sony – tentokrát „ta velká“ –, se rozsypávají o trochu více. Podle zasvěceného insidera a herního novináře Jeffa Grubba by se tolik očekávaný PlayStation Showcase mohl totiž konat už za několik týdnů. V nedávném podcastu nezapomněl říct, že se mu zdá už „pravděpodobně bezpečně říci“, že přehlídka se objeví v květnu, i když prý úplně trvá jen na tom, že proběhne před Summer Game Fest. Nejpozději však očekává, že prezentace proběhne začátkem června.

Reklama

  • Dlouho spekulovaný PlayStation Showcase se podle Jeffa Grubba může odehrát už koncem května
  • Hráči z minulosti akcí Sony usuzují na 25. květen

Grubbova předpověď, která teď hovoří více o květnu než červnu, je v souladu s jeho předchozím prohlášením, že velká akce Sony proběhne letos před E3, resp. Summer Game Festem Geoffa Keighleyho. Jak připomíná magazín PlayStation Lifestyle, jenž zprávu pokryl, události tradičních State of Play připadají ve většině případů na čtvrtek, což nám může napovědět, kdy se akce může udát.

Vzhledem k tomu, že Grubb hovoří ve svých predikcích o přelomu dvou měsíců – května a června --, zdá se být při uvážení čtvrtka možné, že by Showcase mohl připadnout už na 25. květen. Nicméně pouze mohl. Summer Game Fest sám o sobě začne totiž až 8. června, takže jakékoli datum v květnu by ve své podstatě poskytlo Sony dostatek času před dalšími přenosy – konkrétně Summer Game Festem, dvěma akcemi Microsoftu a akcí Ubisoftu.

„V tuto chvíli bych asi s jistotou řekl, že akce bude v květnu, ale obecně budu i nadále říkat před Summer Game Festem, protože to je prostě nejbezpečnější způsob, jak to může dopadnout," řekl Grubb. „Ale ano, květen, možná velmi, velmi raný červen, to se mi nyní zdá jako ten správný čas na to, abychom již dostali PlayStation Showcase."

Co bude akce přímo obnášet, je pochopitelně další otázkou, která každého pálí. Grubb již dříve řekl, že půjde zcela určitě o "masivní" prezentaci, neboť podle jeho vlastních slov "zahájí druhou fázi života PS5". Co přesně toto označení znamená, je pochopitelně věcí dohadů. Shodnout se lze s větší jistotou pouze na tom, že se na akci nejspíše objeví Marvel's Spider-Man 2, jelikož dle  zdrojů – včetně lákání Insomniacu – je na tom tak, že má nedlouho do vydání a může vyjít už v září. 

Další podobnou zprávu můžeme napojit i na chystaného nástupce Factions, který je nyní další hrou od Naughty Dog. Studio, které naposledy vydalo druhý díl této série, koneckonců už dříve uvedlo, že se právě letos chystá podělit s hráči o více podrobností ze světa The Last of Us – přesněji ve směru multiplayerové hry bez titulu nebo popisu, o které hovořili loni na Gamescomu.

Za předpokladu, že se Grubb tedy ve své předpovědi nemýlí – což je stále možné a měli bychom to tak brát --, očekáváme tudíž, že se Sony s oznámením nevytasí až do poslední chvíle. Ostatně není k tomu důvod. Fanouškům různých studií se stoupajícím počtem digitálních eventů již začali být relativně zvyklý na tento sled věcí, a tak pokud se má akce konat kdykoli, může trvat ještě několik týdnů, než dojde na oficiální oznámení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama