Jedno procento ze všech zisků značky Gears of War zamíří na prevenci sebevražd
i Zdroj: Coalition / Xbox Wire
Novinka Jedno procento ze všech zisků značky Gears of War zamíří na prevenci sebevražd

Jedno procento ze všech zisků značky Gears of War zamíří na prevenci sebevražd

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2022 14:30 1

Studio Coalition, současní vývojáři série Gears of War, oznámili, že jedno procento ze všech budoucích zisků série darují charitám zabývajícím se prevencí sebevražd ve Spojených státech. Konkrétně si jako prvního oficiálního partnera vybrali nadaci Crisis Text Line.

Reklama

  • Autoři Gears of War věnují jedno procento všech budoucích zisků ze značky Gears of War na prevenci sebevražd

Šéf studia Mike Crump v rozhovoru pro oficiální magazín Xbox Wire oznámil, že chce studio mít co největší dopad na skutečný svět a vrátit část podpory, kterou ho hráči léta zahrnují. Finance Coalitionu mají pomoct v boji proti okolnostem, které řadu američanů vedou k sebevraždám. Skrz prevenci péče o psychické zdraví se tak snaží bránit třeba ukončením života způsobeným osamělostí. Množství sebevražd ve Spojených státech totiž rychle stoupá.

V rámci kampaně Never Fight Alone chce studio postupně získat řadu partnerů poskytujících pomoc dotčeným lidem. Crisis Text Line například nabízí non-stop odbornou textovou podporu i aktivní zdravotní pomoc občanům Spojených států, Kanady, Velké Británie a Irska. Jen v roce 2021 nadace dle její šéfky Deny Trujillo poskytla více než 1,3 milionu důležitých rozhovorů s lidmi trpícími psychickými problémy. Kampaň také radí hráčům, aby se zajímali o své blízké, pravidelně s nimi komunikovali a poskytovali jim nejen psychickou podporu. 

Procento nepoputuje jen z her jako takových, ale i merchandise a dalších doplňků. Hry ze série Gears s motivy ztráty blízkých a ukončení vlastního života dlouhodobě pracují.

Magazín IGN připomíná, že dle dat WHO každý rok na světě spáchá sebevraždu více než 700 tisíc lidí a pokusí se o ní spoustu dalších. Ve věku od 14 do 19 let jde navíc o čtvrtou nejčastější smrt.

V České republice shodou okolností dnes Národní ústav duševního zdraví spustil web zaměřený na prevenci sebevražd. Ve středu 13. října v Praze proběhne pochod pro pozůstalé po sebevraždě za účelem zvýšení povědomí o problematice. Občanům uvažujícím o sebevraždě pomáhá bezplatná Linka bezpečí na telefonním čísle 116111. Pokud pociťujete myšlenky na sebevraždu, okamžitě vyhledejte pomoc.
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama