James Bond se vrací do rodné vlasti: IO Interactive otevírají britskou pobočku pracující i na 007
i Zdroj: IO Interacticve
Novinka James Bond se vrací do rodné vlasti: IO Interactive otevírají britskou pobočku pracující i na 007

James Bond se vrací do rodné vlasti: IO Interactive otevírají britskou pobočku pracující i na 007

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 7. 2023 07:55

Vývojářské studie IO Interactive i tento rok nadále roste. Vývojáři série Hitman, kteří vedle ní pracují i na Bondovi nebo nové fantasy hře, otevřeli už dříve čtveřici poboček a nyní přidávají další. Nové, v pořadí již páté studio bude umístěno v britském Brightonu a dále rozšíří bohaté aktivity studia, mezi něž patří i spolupráce s Microsoftem.

Reklama

  • IO Interactive si letos otevírá už druhou pobočku – tentokrát v Británii
  • Společně se čtyřmi již založenými týmy bude pracovat na Project Fantasy i Project 007

S novým oznámením se britský tým stává významnou posilou kolegů v různých zemích. Přidává se tak např. ke svému hlavnímu sesterskému týmu v Kodani, kde najdeme ústředí IO Interactive, pobočce Malmö (otevřené v roce 2019), pobočce Barcelona (otevřené v roce 2021) a předtím poslední nově otevřené pobočce v Istanbulu (otevřené na začátku roku 2023).

IOI Brighton již má také sestavený úzký tým, který ve studiu pracuje, takže na rozdíl od dříve založených poboček nebude začínat od nuly. V současné době se tak tým např. soustředí na Project 007 a Project Fantasy neboli online fantasy RPG, které firma vyvíjí exkluzivně pro Xbox – jak ukázala soudní dokumentace u procesu FTC vs Microsoft.

Autoři Hitmana oznamují online fantasy RPG. Hra se opírá o principy Dungeons & Dragons
i Zdroj: IO Interactive

Autoři Hitmana oznamují online fantasy RPG. Hra se opírá o principy Dungeons & Dragons

Agent 47 se pomalu chystá na zasloužený důchod, společnost IO Interactive se tedy může pustit do nového dobrodružství. Jeho…

1. 3. 2023 10:30

Z toho plyne, že hry, kterým se bude tým věnovat, budou často navzájem různé, a to jak použitou značkou, tak také žánrem. Jak totiž pro GameIndustry.biz zmiňuje samotný CEO firmy Hakan Abrak: 

„Studio je určeno pro všechny projekty, neboť ve srovnání s jinými společnostmi pracujeme vždy trochu jinak. Ostatní společnosti jsou většinou řízené spíše ve stylu 'toto studio pracuje na tomhle projektu' nebo 'tohle studio dělá některé prvky tohoto projektu'. Napříč našimi studii jsou ovšem projekty v popředí zájmu všech. To znamená, že kdokoli, bez ohledu na to, z jakého studia nebo země aktuálně pracuje, může pracovat křížem krážem na různých projektech. Není to tedy rozhodně tak, že by v Istanbulu dělali jen na [Project] 007 a v Brightonu zase jen na Project Fantasy....všichni mohou pracovat na různých věcech“

Jako příklad toho, že rozdělení projektů, není tradičně striktní, uvádí Abrak třeba třetího Hitmana. CEO tím totiž přímo upozorňuje na to, že zatímco ředitel celého vývoje trvale pracuje v Malmö, její výkonný producent pracuje v Kodani, a je tedy asi 40 km daleko.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama