Investorům zapojeným do dění kolem GameStopu se nelíbí trailer na dokument od Netflixu, vyzývají k bojkotu
i Zdroj: Clay Banks / Unsplash
Byznys Novinka Investorům zapojeným do dění kolem GameStopu se nelíbí trailer na dokument od Netflixu, vyzývají k bojkotu

Investorům zapojeným do dění kolem GameStopu se nelíbí trailer na dokument od Netflixu, vyzývají k bojkotu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 9. 2022 09:51

Streamovací platforma Netflix zveřejnila první trailer pro připravovaný dokument věnovaný událostem souvisejícím s amatérskými investory a akciemi obchodního řetězce GameStop. Trailer ale naštval část komunity, která byla za události přímo odpovědná.

Reklama

  • Subredditům zaměřeným na privátní investování se nelíbí trailer na dokument Netflixu o událostech GameStopu
  • Vyzývají k bojkotu Netflixu

Dokument Eat the Rich: The GameStop Saga na platformu zamíří 28. září, už teď má ale řadu odpůrců. Po zveřejnění traileru se na dedikovaném subbreditu r/SuperStonk objevila řada příspěvků kritizujících pojetí snímku. Uživatelé dokument označují za produkt propagandy proti amatérským investorům, který by je měl vykreslit v negativním světle jako kazisvěty, a často vyzývají ostatní, aby zrušili své předplatné služby.

Nejvíce je pak zřejmě dopaluje hláška z úplného konce traileru, kde novinářka Washington Post Taylor Lorenz prohlásí “YOLO, víte co, pojďme zničit ekonomiku”. Hláška je do traileru umístěna bez jakéhokoliv kontextu, může tedy jít jen o nadsázku, uživatelé ale zuří a Lorenz označují za placenou herečku. Problémem je dle nich také to, že v dokumentu dostávají málo prostoru samotní investoři ze subredditů r/SuperStonk a r/WallStreetBets.

Dokument se věnuje událostem z ledna loňského roku, kdy skupina amatérských investorů na zmíněném subredditu WallStreetBets pomocí shortování akcií amerického obchodního řetězce GameStop naprosto bezprecedentně zvýšila jeho hodnotu na násobky těch původních. Některé brokerské platformy v návaznosti na to zrušily možnost obchodování s akciemi GameStopu, což vyvolalo poprask a řadu žalob. Událost také byla vnímána jako souboj chudých (privátních investorů) proti bohatým (banky a profesionální investiční fondy).

Kromě Netflixu plánuje svou adaptaci i studio MGM, které ještě v loňském lednu koupilo filmová práva na knihu The Antisocial Network autora Bena Mezricha, autora předlohy filmu The Social Network o vzestupu sociální sítě Facebook.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama