Instalace Microsoft Flight Simulator se s poslední aktualizací zmenšila na polovinu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Instalace Microsoft Flight Simulator se s poslední aktualizací zmenšila na polovinu

Instalace Microsoft Flight Simulator se s poslední aktualizací zmenšila na polovinu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 5. 2021 11:20

Poslední generace přinesla trend masivně bobtnajících instalací her, které se často ani pohodlně nevejdou na disky starších konzolí. S léty tak přišla opačná snaha o opětovné zmenšování nároků na volné místo. S tím se nyní vytasilo třeba studio Asobo, autoři Microsoft Flight Simulator. Po poslední aktualizaci totiž jejich, jinak velmi objemná hra, zeštíhlila na rovnou polovinu původního balíku dat.

Reklama

  • Instalace Flight Simulatoru se zmenšila na 83 gigabajtů
  • To je redukce prakticky na polovinu

Vedle oprav řady bugů a nedostatků se z původních 170 gigabajtů hra smrštila na zhruba 83 gigabajtů. Společně s tím se navíc snížily například nároky na přenesená data počasí. Pokud tedy hrajete na počítači s omezenou kapacitou (což je sice při celkových hardwarových nárocích hry spíše nepravděpodobné, ale stát se to může, třeba při využití SSD disku), jistě novinku oceníte. 

V posledních týdnech se Microsoft Flight Simulator rozšířil například o jeden z pravidelných “World Updates”, tedy balíčků úprav mapy, které přináší unikátní prvky do známých míst světa. V dubnu se vylepšení dočkala Francie a Benelux, v červnu se zase zlepší Skandinávie.

Microsoft Flight Simulator vyšel v srpnu loňského roku na PC. V prosinci Microsoft oznámil, že Xbox Series X a S verze vyjde letos v létě. Podrobnějších informací bychom se mohli dočkat během nadcházejícího veletrhu E3. Původně plánovaná verze pro Xbox One zřejmě nevznikne.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama