Insider mluví až o třech studiích, které možná koupil Xbox a možná je uvidíme na E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Insider mluví až o třech studiích, které možná koupil Xbox a možná je uvidíme na E3

Insider mluví až o třech studiích, které možná koupil Xbox a možná je uvidíme na E3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 6. 2021 13:29

Letošní keynote Xboxu a Bethesdy bude rozhodně patřit k vrcholům E3. Už několik let ale nejde jen o oznámení nových her, americký gigant totiž během show pravidelně přichází s oznámením akvizic nových, zajímavých studií. Před pár lety nám takhle vyrazil dech s Ninja Theory nebo Playground Games, o rok později potvrdili nákup Double Fine a nyní se spekuluje o dalších. Respektovaný insider Jeff Grubb přišel hned s třemi jmény.

Reklama

  • Insider Jeff Grubb ve svém podcastu naznačil, že Microsoft uzavřel další velké obchody
  • Mluví o IO Interactive, Avalanche a Cryteku
  • Jde jen o spekulaci, navíc se oznámení nemusí během E3 objevit
  • Pravděpodobnost tu ale je

Ve svém podcastu zmínil, že slyšel o tom, že Microsoft přidal do svých řad další zkušené týmy. Pokud by to byla pravda, nemusí to automaticky znamenat, že je uvidíme během nedělní akce, pravděpodobnost tady ale je. Grubb se také podělil o konkrétní jména, prý by mělo jít o IO Interactive, Avalanche Studios a Crytek.

A to rozhodně nejsou béčkové týmy. IO Interactive se v posledních letech zviditelnili sérií Hitman, v současnosti pak pracují na herním zpracování dobrodružství Agenta 007. Avalanche Studios stojí především za oblíbenou sérií divokých akcí v otevřeném světě Just Cause a v současnosti by měli pracovat na novém, zatím neoznámeném projektu. Německý Crytek pak už léta patří k naprosté špičce technologického a grafického pokroku herního průmyslu. Po prvním Far Cry uchvátil hráče pokrokovou střílečkou Crysis, pro Xbox vyvinul exkluzivitu Ryse: Son of Rome, v současnosti stále bojuje o zájem hráčů s Hunt: Showdown a věnuje se i VR titulům (Robinson: The Journey a Climb). Dlouhodobě pak těží z licencování svého enginu CryEngine.

Všechna studia dávají v kontextu průmyslu smysl. Crytek má (nebo měl) k Xboxu blízko (Ryse), zbylá studia nemají žádné větší vazby na konkurenční společnosti. V blízké minulosti bylo s Microsoftem spojováno i Asobo Studio, autoři Microsoft Flight Simulator. Taková akvizice by také smysl dávala. O pravděpodobnosti představení dalšího týmu spadajícího do Xbox Game Studios mluví více zdrojů. Informace naznačují jen to, že by se nemělo jednat o nic tak šokujícího, jako byl nákup Bethesdy z března letošního roku.

Keynote Microsoftu proběhne v neděli v 19:00 našeho času. Budeme ji živě streamovat a komentovat. Těšíme se na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama