Immortals of Aveum poběží na všech konzolích v 60 fps. Už tak krvavé nároky na PC se však mírně mění
i Zdroj: Ascendant / Electronic Arts
Immortals of Aveum Novinka Immortals of Aveum poběží na všech konzolích v 60 fps. Už tak krvavé nároky na PC se však mírně mění

Immortals of Aveum poběží na všech konzolích v 60 fps. Už tak krvavé nároky na PC se však mírně mění

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 8. 2023 08:25

Magická akce Immortals of Aveum si od představení vždy zakládala na vizuálu s přehršlemi efektů. Po vzoru Ghost of Tsushima například nikdy v boji neřekla ne vytvořit před hráčem smršť částicových efektů. Zatímco když došlo na klid zbraní, dorazily blyštivé odrazy à la GodFall. Nyní je tu nicméně i druhá strana mince, a sice ta, jak si hra poradí s výkonem. Mohlo nás např. zajímat, jak se finální hra při zátěži všech těchto pozlátek zadýchá, když si ji pustíme zrovna na konzolích, a také jak náročná bude na PC. Na obě tyto otázky nyní známe odpověď.

Reklama

  • Immortals of Aveum poběží na všech konzolích této generace v 60 fps
  • Pro PC byly na webu EA zveřejněny aktualizované hardwarové nároky

Jak poběží konzolové verze

Jelikož je dlouho známo, že hra vychází jen na 3 platformy, a to: PC, PS5 a Xbox Series, nemusíme se tu dlouze zastavovat u staré generace – a jak uvidíme, ani u té současné. 

Studio Ascendant totiž ohlásilo, že standardní nastavení grafiky bude u jejich hry absentovat. Konzoloví hráči tak nebudou moci zasahovat do volby režimů, jako je Výkon a Grafika, ale místo toho jim hra (na všech konzolích) poběží při škálování obrazu v 60 fps a maximálním rozlišení televize.

„Možná nebudete moci tolik upravovat nastavení, protože konzole mají mnohem specifičtější a jednotnější konfigurace, ale to znamená, že jsme mohli využít veškerou tuto flexibilitu a modularitu k tomu, abychom hru velmi pečlivě vyladili na konkrétní přednosti každé konzole," říká studio na oficiálním webu.

„Výsledkem je, že každá konzolová verze poběží při 60 fps v maximálním rozlišení vaší televize díky kouzlu upscalingu FSR2. Takže ať už používáte jakýkoli systém, dostanete ten nejlepší možný výkon.“

Jak bude náročná PC verze

Nároky pro PC jsou u Immortals of Aveum záležitostí, o níž víme již déle. Poprvé byly zveřejněny letos v dubnu, kdy nyní jsou jen aktualizovány o další úpravy, jež zasahují do plné verze.

Touto úpravou jsou ve velké míře okolnosti minimální a doporučené specifikace. Rozdílem je to, že ačkoli jsou PC součástkami stále stejné, původně byla tato dvě nastavení zacílena na kombinace grafických detailů z úrovně nízké/střední při 1080p/60 fps (minimální) a střední/vysoké při 1440p/60 fps (doporučené). 

Nyní, jak můžete vidět, toto už ale dále neplatí. V níže uváděné tabulce byly obě předvolby detailů po řadě sníženy na úrovně nízké a střední, takže se náročnost sice asi změnila, ale spíše skrytě.

Immortals of Aveum poběží na všech konzolích v 60 fps. Už tak krvavé nároky na PC se však mírně mění
i Zdroj: Hrej.cz
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama