Tvůrci Immortals of Aveum hlásí hotovo. Do vydání jejich magické akce zbývají ani ne dva týdny
i Zdroj: Ascendant Studios
Immortals of Aveum Novinka Tvůrci Immortals of Aveum hlásí hotovo. Do vydání jejich magické akce zbývají ani ne dva týdny

Tvůrci Immortals of Aveum hlásí hotovo. Do vydání jejich magické akce zbývají ani ne dva týdny

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 8. 2023 11:50

Během uplynulých dní jsme se v těsném sledu dozvěděli o dokončení dvou her, které vyjdou už tento podzim, konkrétně Lies of P a Quantum Error. Nyní tu máme další, která měla vyjít ještě o něco dříve. Pouhé dva týdny, které hru dělí od vydání, hlásí hotovo také vývojáři Ascendant, tedy autoři magické akce Immortals of Aveum.

Reklama

  • Immortals of Aveum je dokončeno necelé dva týdny před svým vydáním
  • Vývojáři k události vydali vlastní oslavné video
  • Plná hra dorazí 22. srpna na PS5, Xbox Series a PC 

Tato magická akce, která je současně i debutem týmu, vyjde po svém nedávném odkladu 22. srpna. Hra měla totiž původně vyjít už o měsíc dříve (přesněji 20. července), nicméně zjevně to nestačilo. I když byla ve vývoji tou dobou už nějakých pět let, vývojáři potřebovali ještě čas navíc, a ten si také vzali, aby hru začistili. 

Jak už dříve mnohokrát padlo, ti stejní tvůrci jsou přitom i veteráni celého herního odvětví. Studio bylo totiž možná založené až v roce 2018 a Immortals je formálně jeho první hra, nicméně ke kroku tým složit přistoupil veterán Bret Robins a také několik jeho kolegů se stejnou zkušeností. 

Právě Robins osobně dohlížel na vývoj několika větších her, které se zapsali do paměti hráčů. Příkladem je jeho režie původního Dead Space, která se odehrála ještě ve studiu Visceral, či vývoj několika dílů Call of Duty, které řídil ve studiu Sledgehammer (jmenovitě díly: WW2, Advanced Warfare a Modern Warfare 3).

Co se týče ukázek z jeho aktuálně chystané hry, ty – jak si můžete ověřit zde, zde nebo zde – sází hlavně na fantasy kulisu. Immortals of Aveum je totiž zasazené do titulního Aveumu, kde se dvě znepřátelené velmoci – Rasharn a Lucium – ocitly v nekonečném sváru kolem užití magie. 

Když už se však zdá, že tato válka snad nikdy neskončí, objeví se náš Jak. Náš hrdina zde naskočí k Luciovu řádu Immortals, kdy vystoupí jako tzv. triarchický mág, tedy čaroděj, který je schopen ovládat všechny tři druhy magie: červenou, modrou a zelenou.

Každá barva má specifickou funkci, jež se hodí pro jiné vedení boje. Červená se např. zdá vhodná pro situace, kde dochází ke střelbě zblízka. Modrá způsobuje přesné poškození. A zelená dokáže zaměřit nepřátele. 

K dispozici máte ovšem i magický bič, ke kterému nechybí dvě funkce. Onen bič vám totiž jako v kdysi vydaném Bulletstormu pomáhá jak přitáhnout, tak odhodit nepřátele, což lze použít jako berličku, pokud na vše nestačí jen magie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama