Hráči z webu IndieDB vybrali nejlepší nezávislé tituly letošního roku
i Zdroj: BlackMill Games
Novinka Hráči z webu IndieDB vybrali nejlepší nezávislé tituly letošního roku

Hráči z webu IndieDB vybrali nejlepší nezávislé tituly letošního roku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 12. 2022 13:37

Komunita specializovaného webu IndieDB po roce opět dala hlavy dohromady a formou ankety vybrala deset nejlepších nezávislých titulů roku 2022. Které indie pecky by vám rozhodně neměly uniknout a můžete s nimi ozvláštnit letošní nadílku klasické komerční produkce?

Reklama

  • Fanoušci IndieDB sestavili žebříček deseti nejlepší nezávislých her letošního roku

Na desátém místě skončila puzzle plošinovka The Mensional Delila Timurtaşe. Tradičně velmi stylová záležitost přináší příběh postavy, kterou stroj času přenese do dimenzí, kde je tok času značně pokřivený. Omnoho tradičnější je devátý Nightmare Reaper, zástupce dnes tak populárního žánru boomer shooterů, který se velmi silně inspiruje klasickými Doomovkami. Na jejich hratelnost ale roubuje moderní prvky lootování nebo roguelite mechanismů.

Osmým místem uživatelé ocenili bláznivou retrostřílečku The AMC Squad, kombinující časová období (trailer ukazuje moderní zbraně v středověkém hradě) i pestré hratelnostní prvky. Sedmý Bob: A thousand lives nechává vzpomenout na hororovou plošinkovou hratelnost Limbo, ať už grafikou, hratelností nebo příběhem zaměřeným na dítě stíhané nočními můrami. Fanoušky Overcooked zaujme šesté PlateUp!, zaměřené na kooperativní práci v rušné restauraci. Oproti Overcooked ale hra více staví na vlastním budování kuchyně a obsluze strávníků.

Žánr budovatelských strategií zastupuje čtvrté Lords and Villeins s vytvářením vlastní královské dynastie a rozkvétáním původně miniaturní vesničky. Poměrně známým jménem je čtvrtý Prodeus. O dalším zástupci boomer shooterů jsme dokonce psali v době, kdy vstupoval do předběžného přístupu, a autoři evidentně hru vypilovali téměř k dokonalosti.

Bednu tvoří třeba další brutální a frenetická střílečka Turbo Overkill. Velký zájem ke konci roku vyvolal roguelite hit Vampire Survivors, který nadchne především velmi jednoduchou, ale brutálně návykovou hratelností. Celkovým vítězem se nakonec stala prvoválečná multiplayerová akce Isonzo, která mezi ostatními vystupuje nejen produkčními hodnotami a grafikou. I to jsme letos na webu recenzovali, více se tedy dočtete v dedikovaném článku.

Letošek byl tady na atraktivní indie tituly opět velmi bohatý. Uvidíme, co přinese rok 2023.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama