Hráči si stěžují na chování Dontnodu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči si stěžují na chování Dontnodu

Hráči si stěžují na chování Dontnodu

Marek Selinger

Marek Selinger

28. 1. 2019 12:20 13
Reklama

Minulý týden jsme se po dlouhém, téměř čtyřměsíčním čekání konečně dočkali druhé epizody adventury Life is Strange 2. Příběh bratrů Seana a Daniela prchajících před zákonem zdárně pokračuje, tak bychom v klidu pracovat mohli pracovat na třetí epizodě," řekli si možná ve studiu Dontnod, které za značkou stojí. Jak se zdá, úplně klidný víkend tito vývojáři neměli.

Minimálně část fanoušků naštvalo, že si druhou epizodu nemohli koupit samostatně, na rozdíl od té první. Pokud jste doteď nebyl majitelé kompletní sezóny a zároveň jste si chtěli nejnovější část Life is Strange 2 zahrát, nezbývalo vám nic jiného, než si zakoupit balík epizod čísel dvě až pět, což některým hráčům nebylo příliš po chuti. Svoje pocity tak často vyjadřovali na sociálních sítích, hlavně Twitteru, kde se na pařížské studio snesla kritika. Ono se není čemu divit, spousta hráčů epizodických adventur je takto zvyklá nakupovat. Po dlouhou dobu bylo možné takto pořizovat tvorbu studia Telltale, i nedávný The Council nabídl možnost koupit si každou epizodu jednotlivě.

Na začátku fanoušci považovali celou situaci pouze za nedorozumění, jelikož předpokládali, že se jedná o chybu a druhou část v digitálních distribucích brzy naleznou. Přiznávám, že jsem na to byl obdobně. První epizodu jsem pořídil samostatně, tu aktuální jsem již na PS Storu hledal marně, tudíž jsem byl nucen pořídit zbytek dobrodružství Seana a Daniela pěkně dohromady. Hráči chtěli po Dontnodu vysvětlení, proč se takto pařížské studio rozhodlo. To nakonec přišlo s vyjádřením, kde se fanouškům omluvilo za neaktivitu a zároveň pochopilo, že někteří fanoušci by si přáli koupit každou epizodu samostatně. „S první epizodou jsme vám chtěli dát okusit, co s Life is Strange 2 zamýšlíme. Proto jsme ji nabídli samostatně. Nicméně zbytek sezóny je nabízen již jen jako bundle. Přáli bychom si, aby v tomto bylo jasno ještě předtím, než celá tato situace vznikla. Za vzniklé problémy se omlouváme, komunita okolo našich her je něco, co je pro náš strašně důležité,“ stojí mj. v prohlášení.

Co na danou situací říkáte vy, myslíte si, že by vývojáři měli umožnit koupit každou jednotlivou epizodu zvlášť? Nebo souhlasíte s jejich rozhodnutím s nucením hráčů si zakoupit zbylé části dohromady? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama