Hot Wheels Unleashed slaví dva miliony prodaných kopií
i Zdroj: Milestone
Hot Wheels Unleashed Novinka Hot Wheels Unleashed slaví dva miliony prodaných kopií

Hot Wheels Unleashed slaví dva miliony prodaných kopií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 4. 2023 18:09

Závodní titul Hot Wheels Unleashed už prodal přes 2 miliony kopií. Italské studio Milestone to oznámilo společně s hračkářským gigantem Mattel, který vlastní licenci angličáků Hot Wheels. Z partnerství tak vzešla zřejmě nejúspěšnější hra studia zaměřeného na závodní hry.

Reklama

  • Arkádových závodů Hot Wheels Unleashed se prodaly dva miliony kopií

Tvůrci se už dříve pochlubili milníkem jednoho milionu kopií. Po osmnácti měsících od vydání se toto číslo zdvojnásobilo. Samotní autoři licenci si spolupráci s Milestone pochvalují. “Společnost Milestone odvedla s Hot Wheels Unleashed fenomenální práci a jsme nadšeni, že si komunita Hot Wheels hru zamilovala stejně, jako jsme si my užívali vývoj," nechal se slyšet šéf digitálního oddělení Mattel Mike DeLaet.

Studio bohužel nezvěřejňuje prodejní výsledky ostatních her. Pracovití Italové ale už léta sypou jednu za druhou. Nevelké studio jen v loňském roce vydalo čtyři nové hry (vedle vylepšené edice Hot Wheels) a na letošek má zatím nachystané další tři. Pracuje totiž na nových ročnících licencovaných sérií Monster Energy Supercross: The Official Videogame, MotoGP a SBK. Právě zaměření na kvantitu ale vede k tomu, že hry nejsou kdovíjak dobře hodnoceny a prodejům Hot Wheels Unleashed se prakticky určitě ani nepřibližují.

Podle tvůrců od vydání hry fanoušci vytvořili přes 350 tisíc nových tratí a milion polepů autíček. Hra v době vydání překvapila recenzenty i hráče zábavnou hratelností a bohatou nabídkou obsahu. Postupem času vyšly desítky různých rozšíření, jen Steam jich indexuje 67.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama