Jubilejní 10. ročník cen italského herního průmyslu ovládly Hot Wheels Unleashed
i Zdroj: Martin Synek / Hrej.cz
Byznys Novinka Jubilejní 10. ročník cen italského herního průmyslu ovládly Hot Wheels Unleashed

Jubilejní 10. ročník cen italského herního průmyslu ovládly Hot Wheels Unleashed

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 7. 2022 10:34

Svou vlastní formu udílení cen za lokální herní tvorbu má prakticky každá země s významnějším herním průmyslem. Mezi ty patří i Itálie, a právě výsledky místních cen Italian Video Game Awards nám přistály v mailových schránkách. Samotná soutěž navíc slavila jubilejní desátý ročník.

Reklama

  • Desátý titul pro nejlepší italskou hru získaly Hot Wheels Unleashed
  • Oceněno bylo i Martha is Dead, nebo Vesper

Za cenami stojí místní obchodní sdružení IIDEA. Předávání cen zprostředkoval globální herní magazín VGC a role moderátorů se zhostili Aoife Wilson s Elle Osili-Wood.

Jaké hry vlastně v Itálii vznikají? Mezi nejvýznamnější studia patří závodní specialisté Milestone nebo milánské pobočky Ubisoftu a Naconu. Právě o nich se mluvilo, Milestone si z akce odvezli ocenění pro nejlepší hru loňského roku za svou výbornou závodní arkádu Hot Wheels Unleashed. Nacon Milan získal ocenění pro nejzajímavější herní studio v zemi a Ubisoft Milan se zase pochlubil připravovaným Mario + Rabbids Sparks of Hope, na kterém pracuje společně s kolegy z Paříže.

 Cenu pro nejlepší prvotinu získala nenápadná logická záležitost Vesper taktéž milánského studia Cordens Interactive. V kategorii inovace byla oceněna hororová Martha is Dead týmu LKA.

Akce zároveň přiblížila některé připravované tituly. Milestone připomněli chystané superbikové SBK 22, Stormind Games zase ukázali na podzim plánované akční RPG Batora: Lost Haven.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama