Hogwarts Legacy návod – Jak se naučit smrtící kletbu Avada Kedavra?
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.
Tipy a triky Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy návod – Jak se naučit smrtící kletbu Avada Kedavra?

Hogwarts Legacy návod – Jak se naučit smrtící kletbu Avada Kedavra?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 2. 2023 09:49

Postupem času se do Hogwarts Legacy pouští další a další hráči, kteří postupují příběhem. V něm se postupně naučíte všechny dostupná kouzla, formule a kletby, tak trochu stranou ale stojí trojice nechvalně proslulých kleteb, které se nepromíjejí. Někteří hráči se jim možná vyhnou, Hogwarts Legacy ale nabízí unikátní možnost zahrát si na pořádně brutálního černokněžníka. Jak se dostat k té nejmocnější kletbě, tedy Avada Kedavra?

Reklama

  • Divíte se, proč ještě v Hogwarts Legacy nevládnete vražednou kletbou?
  • O příležitost k naučení můžete definitivně přijít

Za určitých okolností o přístup ke kletbám, které se nepromíjejí definitivně přijdete. Pro některé hráče může jít o účelový postup, protože s nejčernější magií nechtějí mít nic společného. Trojce kleteb se také nepočítá do achievementu spojeného s naučením všech dostupných kouzel, hra vás tedy za jejich ignorování nijak nepenalizuje. Na druhou stranu ale zároveň nijak netrestá ani to, když zabíjíte a mučíte jako o život, v rámci příběhu se tedy žádných problémů bát nemusíte.

Trojici kleteb, které se nepromíjejí se můžete naučit v rámci příběhové linky Sebastiana a Ominia
i Zdroj: Tadeáš Pepř / Hrej.cz
Trojici kleteb, které se nepromíjejí se můžete naučit v rámci příběhové linky Sebastiana a Ominia

Avada Kedavra je, podobně jako předchozí Crucio a Imperio, spojená s vedlejší příběhovou linkou vašeho spolužáka Sebastiana Sallowa. Ten se během děje snaží zjistit, co se stalo jeho sestře a jak její nepříjemný stav zvrátit. Společně s jeho kamarádem Ominem Gauntem tak objevujete taje nejtemnější zákoutí magie.

Smrtící kletbu se můžete naučit během úkolu In the Shadow of the Relic, který navazuje na předchozí linii a představuje pořádně depresivní a smutné rozuzlení Sebastianova příběhu. Pro jeho odemčení je samozřejmě nutné splnit předchozí úkoly (ve kterých se můžete naučit Imperius a Cruciatus) a zároveň i hlavní příběhový úkol Lodgok’s Loyalty. Také je vhodné dosáhnout hráčské úrovně kolem 30.

 V klíčovém dialogu před katakombami začne hrdina se Sebastianem diskutovat o možnosti kletby. Samozřejmě můžete tuto variantu zamítnout, v opačném případě, tedy při zvolení varianty Everyone should know that curse se ale Avada Kedavra konečně naučíte. Můžete buď okamžitě, nebo později.

V druhém případě stačí později Sebastiana vyhledat v tajné místnosti Undercroft. Pokud si ale necháte učení na později a v úkolu In the Shadow of Fate Sebastiana nahlásíte, taktéž o znalost vražedné kletby, případně jiných nenaučených, definitivně přijdete.

Avada Kedavra je asi nejmocnější útočné kouzlo ve hře, protože, jak už každý fanoušek odhadne, nepřítele okamžitě zabije. To je však vykoupeno opravdu velmi dlouhým cooldownem. Pro vyšší efektivitu se hodí ještě aktivovat příslušný talent Avada Kedavra Mastery, se kterým automaticky zabijete i všechny ostatní nepřátele, kteří jsou aktuálně postiženi stavem Curse. Efektnivější metodu porážení nepřátel ve hře nenajdete. Hogwarts Legacy navíc postrádá jakýkoliv systém renomé nebo morálky, za zabíjení vás tedy nikdo peskovat nebude. Jen v případě, že kletbu použijete před očima některých profesorů nebo kamarádů uslyšíte pár unikátních hlášek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama