Hlavní dějová linie Final Fantasy XVI je už hotova. Zbývá doladění vedlejších úkolů a začištění obsahu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hlavní dějová linie Final Fantasy XVI je už hotova. Zbývá doladění vedlejších úkolů a začištění obsahu

Hlavní dějová linie Final Fantasy XVI je už hotova. Zbývá doladění vedlejších úkolů a začištění obsahu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 10. 2021 09:10

Akce Tokyo Game Show, která dnes prožívá poslední den konání, přinesla vedle ostatních titulů Square Enix i čerstvé informace o šestnáctém Final Fantasy. Dílu, jenž byl představen na loňském PS5 Showcase a od té doby byl diskutován pouze sporadicky, se má aktuálně dostávat již finálních tahů štětce.

Reklama

  • Final Fantasy XVI se po letech vývoje pomalu, ale jistě blíží svému dokončení
  • Hlavní příběh i design je již dokončen, a zbývá tak hlavně testování a dodělání vedlejšího obsahu

Naoki Jošida, pod jehož taktovkou projekt vzniká, během prezentace potvrdil, že hlavní část příprav Final Fantasy XVI je hotova s pouze pár zbývajícími doteky na sekundárním obsahu. Vedle ústředního narativu, který bude tvořit hlavní oporu titulu, je tak téměř dokončena i většina vedlejších linek, stejně jako modelů postav, s nimiž se setkáme. Ani přes tento razantní posun ve vývoji ovšem Jošida neprozradil, kdy se ke hře dostaneme, ani kdy nám tuto informaci plánuje sdělit. 

Dle rok starého stanoviska Square Enixu, jenž má vydání Final Fantasy XVI na starosti, se zdá, že naše trpělivost může být odměněna spíše dříve než později. Jak totiž vydavatel loni v říjnu uvedl, už tou dobou, kdy se měl titul podle Jasona Schreiera nacházet ve vývoji čtyři roky, došlo k finalizaci základních struktur i scénáře příběhu. Letos v červenci pak přibyla informace, že téměř dokončen je i anglický dabing, který vlivem celkového příklonu k západu dostal přednost před japonským.

Porovnáme-li pak v souhrnu loňskou a letošní zprávu, je zřejmé, že i přes pracovní obtíže spojené s omezeními posledního roku dokázalo japonské studio vykřesat z jeho trvání značný pokrok. Mírnou kaňku na kráse sice přináší skutečnost, že se naplnila Jošidova slova o možné absenci nového traileru na tokijském veletrhu, nicméně i tak lze spatřit, že je hra na dobré cestě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama