Historicky nejoblíbenější mobilní hra? Prvenství drží mluvící kočka a její kumpáni
i Zdroj: Outfit7 / My Talking Tom press kit
Mobilní hraní Novinka Historicky nejoblíbenější mobilní hra? Prvenství drží mluvící kočka a její kumpáni

Historicky nejoblíbenější mobilní hra? Prvenství drží mluvící kočka a její kumpáni

Jakub Fišer

Jakub Fišer

10. 11. 2022 10:00

Trh s mobilními hrami rozhodně není tak rozvinutý jako ten s videohrami na konzole a PC. Přesto ale jedna rodinka mobilních her drží prvenství v popularitě těžko uvěřitelných 10 let v řadě. Nejde o nic jiného, než interaktivní hříčku pro děti My Talking Tom.

Reklama

  • Nejúspěšnější franšízou mobilních her je Talking Tom & Friends
  • Dohromady má rodinka Toma, Angely, Bena a dalších přes 10 miliard stažení

Za ikonickým titulem My Talking Tom stojí Outfit7, původně slovinské vývojářské studio, dnes částečně vlastněné čínskými investory. Vymysleli hru, ve které mačkáte různá tlačítka a upovídaná kočka Tom na ně více méně vtipně reaguje.

Nápad to byl přímo milionový, hra se totiž okamžitě stala bestsellerem a vývojáři rychle začali do rodinky připojovat další hry a postavičky. Objevila se My Talking Angela nebo chytrý leč bručounský pes My Talking Ben.

Celá rodina mobilních her Talking Tom & Friends nasbírala za dobu své existence (víc jak 10 let) 10 miliard stažení a jde o nejúspěšnější franšízu mobilních her na trhu, uvádí společnost data.ai. A přitom mezi nejlepšími deseti jsou i taková jména, jako Candy Crush Saga, Angry Birds nebo Plants vs. Zombies.

O popularitě Talking Tom & Friends hovoří i další obsah vzniknuvší pod touto značkou. Na Netflixu je celý seriál o mluvících zvířátkách a existuje nespočet akčních figurek či dokonce desková hra.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama