Hideo Kodžima ve spolupráci Microsoftem údajně dostal na starost již existující značku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hideo Kodžima ve spolupráci Microsoftem údajně dostal na starost již existující značku

Hideo Kodžima ve spolupráci Microsoftem údajně dostal na starost již existující značku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 10. 2021 13:11

Na čem se momentálně pracuje ve studiu Kojima Productions? Právě tato otázka poslední dobou hýbe herní branží. Nedá se úplně říct, že by se informace od insiderů shodovaly, situace se začíná maličko komplikovat. Bohužel nepomáhají ani další zprávy, byť jsou velmi zajímavé.

Reklama

  • V podcastu Xbox Era zaznělo, že Hideo Kodžima pro Microsoft nevytváří novou IP
  • Nick Baker také tvrdí, že designér ve skutečnosti nepracuje na značce Silent Hill

O víkendu jsme informovali o plánech Konami, které hodlá oživit své největší značky, v produkci je údajně remake Metal Gear Solid 3 nebo předělávka Castlevanie. Značku Silent Hill si pak podle všeho vzalo do parády hned několik externích studií, takže nyní vzniká vícero projektů naráz. Na jednom z nich se má podílet prominentní japonské studio.

Nová zpráva od magazínu Gematsu tvrdí, že jde o Kojima Productions, projekt navíc údajně financuje Sony. Sluší se připomenout, že Hideo Kodžima měl dohlédnout na vývoj další hry pod touto značkou, než se s Konami rozkmotřil a společnost opustil. Došlo snad na usmíření?

Pokud bychom měli vzít v potaz všechny spekulace o titulech vznikajících v Kojima Productions, patrně bychom napočítali minimálně deset projektů. Za zmínku stojí pokračování Death Stranding, na kterém se Kodžima dle slov Normana Reeduse nyní se Sony domlouvá. Dále se často mluví o spolupráci s Microsoftem. Předpokládalo se, že půjde o zcela novou značku. Podle posledních informací tomu tak ale není.

K stiuaci se vyjádřil Nick Baker v podcastu Xbox Era. Jeho zdroje tvrdí, že Kodžima bude pracovat na již existující franšíze, více informací ale nyní bohužel nemá. Navíc popřel tvrzení, že by měl slavný designér tvořit další Silent Hill. To se nám to hezky zamotává.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama