Harold Halibut stojí na pomezí stop-motion filmu a videohry
i Zdroj: Slow Bros.
Harold Halibut Novinka Harold Halibut stojí na pomezí stop-motion filmu a videohry

Harold Halibut stojí na pomezí stop-motion filmu a videohry

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 4. 2021 12:28

Modelína má své místo i ve světě videoher. Pro šikovné výtvarníky může posloužit jako silný vizuální základ, uplácané postavičky pak už stačí jen správně rozpohybovat. Vzpomenout můžeme na The Neverhood nebo Armikrog. Podobnou cestou jde i Harold Halibut.

Reklama

  • Ručně vyrobené scény tvůrci skenují do Unity
  • Hra v roce 2017 neuspěla na Kickstarteru, to ale studio neodradilo
  • Autoři zatím neprozradili datum vydání

Plastelínová adventura sleduje příběh posádky vesmírné lodi o velkosti města, která v období studené války opustila planetu Zemi, aby si k životu našla příhodnější místo. Kocábka ale bohužel na jedné z planet uvízla v oceánu. Podaří se někdy odletět? O tom někteří členové výpravy pochybují.

Hlavním protagonistou je Harold, mladý laboratorní asistent spolupracující s doktorkou Jeanne Mareaux. Zatímco většina posádky už vzdala naděje na život na lepším místě, Harold stále pevně věří, že se jim podaří odpíchnout ze dna oceánu a odletět vstříc lepším zítřkům.

Autoři dodávají, že projekt balancuje na pomezí stop-motion filmu a hry. Je jasné, že mají s produkcí plné ruce práce, a to doslova. Každá scéna je nejprve vytvořena ručně, načež je teprve naskenována do editoru Unity, teprve tam postavičky oživnou pod dohledem zkušených animátorů.

Tvůrci si dali práci i s výrobou miniaturních rekvizit, ručně vytvořili například příbory, talíře, nábytek nebo ošacení. Jak celý proces tvorby probíhá, naznačuje krátké video.

Hra se už v roce 2017 objevila v kampani na Kickstarteru, Slow Bros. si tehdy řekli o necelých 180 tisíc dolarů. Podařilo se jim ale vybrat pouze zhruba třetinu požadované částky. To je ale evidentně nezastavilo v další práci, nyní se zdá, že se produkce pomalu blíží do finále. Datum vydání však autoři zatím neprozradili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama