Destiny 2 oficiálně nepodporuje Steam Deck. Bungie bude za obcházení omezení banovat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Destiny 2 oficiálně nepodporuje Steam Deck. Bungie bude za obcházení omezení banovat

Destiny 2 oficiálně nepodporuje Steam Deck. Bungie bude za obcházení omezení banovat

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 3. 2022 16:09

I když se seznam kompatibilních her pro Steam Deck neustále rozrůstá, řada velkých jmen stále na plnou kompatibilitu čeká. Mezi ně se řadí i Destiny 2, které ale očividně, alespoň prozatím, ani o možnost spuštění na Steam Decku nestojí.

Reklama

  • Destiny 2 oficiálně nepodporuje Steam Deck
  • Bungie bude banovat hráče, kteří se budou omezení snažit obejít
  • Oficiální důvod neznáme, dle hráčů za to může přílišná otevřenost Linuxu a tedy i možnost obejít anti-cheat

Hráči si totiž na stránce podpory Destiny 2 všimli, že o absenci kompatibility vývojáři sami informují. „Hráči, kteří se pokusí spustit Destiny 2 na Steam Decku skrze SteamOS či Proton, nebudou do hry vpuštěni. Systém je po chvíli vrátí zpět do knihovny,“ informuje Bungie. Hráči jsou ale vynalézaví a i přes oficiální stanovisko existují způsoby, jak se do hry dostat. I s tím vývojáři počítají, za obcházení tohoto omezení ale budou nekompromisně banovat.

„Hráči, kteří se pokusí obejít absenci kompatibility, budou zabanováni.“ I když může stanovisko znít až příliš přísně, dle několika hráčů na redditu je Bungie v právu. Tím hlavním argumentem je nutnost přizpůsobit vlastní anti-cheat systému Steam Decku, což si vyžaduje zdroje. Studio zatím nemusí ve SteamOS vidět velký potenciál, tudíž ani důvod systém podporovat. Například uživatel floatingatoll tvrdí, že narychlo zpracovat plně kompatibilní verzi hry není náročné, Linux je ale vzhledem ke své otevřenosti velice náchylný na cheatery.

Bohužel Bungie svůj důvod oficiálně nespecifikovalo. S názorem toho, že Linux zaobírá poměrně malou hráčskou základu, přišel i ředitel Epic Games Tim Sweeney. Naopak EA svůj battle royale Apex Legends lehce poupravilo a přidalo další kompatibilní vrstvu. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama