Half-Life slaví čtvrtstoletí. Hru můžete po omezený čas získat zdarma
i Zdroj: Valve
Half-Life Novinka Half-Life slaví čtvrtstoletí. Hru můžete po omezený čas získat zdarma

Half-Life slaví čtvrtstoletí. Hru můžete po omezený čas získat zdarma

David Bernard

David Bernard

18. 11. 2023 18:00 4

Již 25 let uběhlo od vydání kultovní akce Half-Life. K příležitosti kulatých oslav vydali tvůrci ze společnosti Valve obsáhlou aktualizaci, která revitalizuje zážitek. Hru lze navíc po omezenou dobu získat zdarma.

Reklama

  • Half-life slaví 25. narozeniny
  • Výroční aktualizace přináší spoustu novinek
  • Tvůrci publikovali dokument o vývoji
  • Hru lze po omezenou dobu získat zdarma

Před 25 lety, 19. listopadu 1998, jsme vydali hru Half-Life. Dodnes jsme na ni pyšní a zároveň jsme nesmírně vděční za hráčskou komunitu, která se kolem ní vytvořila a nadále jí zůstává věrná. A protože čtvrtstoletí je milník hodný oslav a tohle milované dítko v posledních letech nedostávalo tolik pozornosti jako naše jiné tituly, rozhodli jsme se (konečně) okořenit klasický herní zážitek a přidat několik staronových i opravdu nových vlastností", stojí v úvodu blogového příspěvku, který lze najít v herním klientu Steam, případně na jeho webových stránkách.

Aktualizace přidává nové možnosti grafického nastavení, upravuje nasvícení a zprovozňuje širokoúhlé zorné pole. Half-Life nyní podporuje i ovladače a funkci Steam Networking. Novinkou je také plná podpora herního zařízení Steam Deck. Obsahem výročního updatu je i mini-kampaň Half-Life: Uplink a čtyři nové mapy pro multiplayer. Kompletní seznam změn a novinek naleznete zde. Společnost Valve k příležitosti oslav vydala také dokument, který se zaměřuje na vznik samotné hry a pokud se alespoň okrajově zajímáte o herní vývoj, poskytne vám mnoho zajímavých informací.

Hru Half-Life si můžete zdarma přidat do knihovny herní platformy Steam. Ovšem pozor, čas máte pouze do 20. listopadu, přesněji do 19:00 našeho času.

Takto mohl vypadat nový Half-Life 3. Podívejte se na utajované obrázky ze hry
i Zdroj: Valve / Half-Life 2 Episode 2 press kit

Takto mohl vypadat nový Half-Life 3. Podívejte se na utajované obrázky ze hry

Na platformě YouTube se objevila dokusérie, jenž se věnuje hrám z pera studia Valve, které buď zůstaly jen na papíře, anebo…

27. 6. 2023 14:30
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama