Fanoušci Half-Life 2 dostanou dárek od Nvidie: čeká je unikátní herní zážitek
i Zdroj: Valve / Half-Life press kit
Half-Life 2 Novinka Fanoušci Half-Life 2 dostanou dárek od Nvidie: čeká je unikátní herní zážitek

Fanoušci Half-Life 2 dostanou dárek od Nvidie: čeká je unikátní herní zážitek

Jakub Fišer

Jakub Fišer

23. 8. 2023 13:30 2

Společnost Nvidia potěší hráče po celém světě. V novém projektu RTX Remix přepracuje celou hru Half-Life 2 do zbrusu nové grafiky, včetně ostrých detailů a speciálně upravených textur. Za úpravou stojí studio Orbifold, přičemž tým je částečně poskládán i z bývalých vývojářů původní hry.

Reklama

  • Half-Life 2 se dočká grafické předělávky
  • S pomocí nástrojů Nvidie na ni pracují lidé z Orbifold Studios

Half-Life 2 bude revitalizován pomocí nástroje Nvidia RTX Remix. Ten je zdarma dostupný autorům modifikací a umožňuje jim do starých her částečně i pomocí umělé inteligence přidat moderní grafické prvky, jako je DLSS, ray tracing, RTX IO nebo funkci Nvidia Reflex.

Již v minulosti byl tímto způsobem obohacen například Portal: Prelude, další velmi oblíbený titul od Valve. A nyní přichází řada na Half-Life 2. Úpravy do moderních textur se chopili vývojáři z Orbifold Studios, kteří zároveň uvedli, že samotné textury disponují 8× větším množstvím pixelů a 20× více detaily.

O předělávce samotné se můžete více dočíst na oficiálních stránkách a také si přehrát trailer. Zásadní informace, tedy kdy modifikace dorazí, zatím bohužel zveřejněno nebylo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama