GTA V si připsalo další miliony prodaných kusů, dařilo se i ostatním hrám od Take-Two. Společnost se však brodí v červených číslech
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Novinka GTA V si připsalo další miliony prodaných kusů, dařilo se i ostatním hrám od Take-Two. Společnost se však brodí v červených číslech

GTA V si připsalo další miliony prodaných kusů, dařilo se i ostatním hrám od Take-Two. Společnost se však brodí v červených číslech

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 5. 2023 08:43

Take-Two Interactive zveřejnilo finanční výsledky za poslední čtvrtletí a celý minulý rok. Vlajkovým lodím se stále daří, což se jasně odráží v příjmech. I tak ale společnost za minulý fiskální rok vykázala ztrátu.

Reklama

  • GTA V již dosáhlo na 180 milionů prodaných kusů
  • Red Dead Redemption 2 hlásí 53 milionů prodaných kopií
  • NBA 2K23 dosáhlo na 11 milionů, což je rekord série
  • Take-Two za poslední finanční rok vykázalo ztrátu přesahující miliardu dolarů

Začneme u anomálie jménem Grand Theft Auto V. Hra si za poslední čtvrtletí opět připsala dalších pět milionů prodaných kusů, tedy stejný počet jako v předchozím období. Už dokázala překonat hranici 180 milionů prodaných kopií. Celá série dosáhla na 400 milionů.

Kovbojka Red Dead Redemption 2 navýšila prodeje o další 3 miliony, Arthur Morgan už odbavil přes 53 milionů kusů (série dosáhla na 75 milionů). Strauss Zelnick vyzdvihl úspěch NBA 2K23, hra přesáhla hranici 11 milionů prodaných kopií, což je rekord této série. Virtuální basket každý den zapne 2,3 milionu lidí, rekordy padaly také v prodejích virtuální měny.

Společnost se také ohlédla za uplynulým fiskálním rokem, který skončil 31. března. Navzdory tomu, že si připsala rekordní tržby ve výši 5,35 miliardy dolarů, je Take-Two ve ztrátě přesahující miliardu dolarů. Celkem 610 milionů připadá na poslední čtvrtletí, částka výrazně překonala očekávanou ztrátu ve výši 214 milionů. Manko bylo způsobeno vyššími poplatky za úkony, které souvisí s akvizicemi (přes 456 milionů), nezanedbatelná suma (přes 54 milionů) se pojí s výdaji na nevydané a zrušené tituly.

V minulém roce byla společnost v plusu, šlo o 418 milionů. Se ztrátami se počítá i do budoucna, aktuální výhled na letošní rok zmiňuje mínus ve výši mezi 477 a 518 miliony. Strauss Zelnick nicméně ujistil investory, že příjmy v dalším fiskálním roce dosáhnou až na 8 miliard dolarů a v dalších letech ještě porostou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama