Grand Theft Auto VI mělo původně nabízet více měst i hrdinů, z plánu ale sešlo
i Zdroj: Rockstar
Novinka Grand Theft Auto VI mělo původně nabízet více měst i hrdinů, z plánu ale sešlo

Grand Theft Auto VI mělo původně nabízet více měst i hrdinů, z plánu ale sešlo

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 7. 2022 12:55

Jestli vám za uplynulý týden všeho herního dění neměla uniknout jedna novinka, pak jí bez pochyb bylo to, že došlo k neoficiálnímu přiblížení GTA VI. Ostatně, ani u nás tato novina neunikla pozornosti. Agentura Bloomberg, v čele s jejím novinářem Jasonem Schreierem, přinesla detailní pohled do zákulisí vývoje, včetně popisu miamského zasazení a páru hlavních hrdinů ve stylu Bonnie a Clydea. Jak už ale zaznívalo i u Schreiera, tento návrh nebyl ve své podstatě první, ani nejambicióznější, který se v Rockstaru objevil. Na otázku, jaká hra mohla původně být, přináší s odkazem na své zdroje renomovaný magazín Axios.

Reklama

  • Magazín Axios navazuje na Bloomberg ve zprávách o GTA VI
  • Ve shodě s novinářem Jasonem Schreierem je uvedeno, že Rockstar chtěl mít hru původně mnohem rozmáchlejší
  • Měla nabídnout trojici měst a čtveřici hrdinů

Novinář Stephen Totilo za Axios přesněji hovoří o tom, že k GTA VI byl původně přidružen daleko ctižádostivější plán, než jaký nastínil Jason Schreier. Místo dvou hrdinů opačného pohlaví a jedné  metropole ve stylu Miami mohl titul nabízet čtveřici různých hrdinů a trojici měst, která článek nespecifikuje. Informace Axios zde končí, nicméně i tak je lze zčásti vztáhnout ke Schreierovu článku. I novinář Bloombergu totiž informoval o tom, že plány Rockstaru byly mimo větších ambic původně doplněny i o mapu, která obsahovala velké pásy Severní a Jižní Ameriky. Je tak možné, že trojice měst uváděná Totilem neměla být rozeseta ve stejném, ale odlišném regionu amerického kontinentu.

GTA VI dle Bloombergu přinese hrdinu i hrdinku, Miami a má být kulturně citlivější
i Zdroj: Rockstar Games

GTA VI dle Bloombergu přinese hrdinu i hrdinku, Miami a má být kulturně citlivější

Odfiltrovat v záplavě spekulací a údajných odhalení obsahu velmi očekávaného šestého dílu série Grand Theft Auto relevantní…

27. 7. 2022 17:05

S odkazem na zmínku britského Eurogameru můžeme tak méně obsáhlou zprávu magazínu Axios pojmout jako určitý bod orientace – tedy jako bod pro současné porovnání toho, nakolik mohl být rozsah redukován, potažmo čím měl titul být, než se stal verzí, kterou popsal Bloomberg.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama