grand-theft-auto-liberty-city-stories-2-dil
Grand Theft Auto: Liberty City Stories Článek Grand Theft Auto: LIberty City Stories (2. díl)

Grand Theft Auto: LIberty City Stories (2. díl)

Farid

Farid

8. 3. 2006 23:40
Reklama

Druhý a závěrečný díl návodu na Grand Theft Auto: Liberty City Stories pokračuje přesunem na vytoužený Stauton Island. Pokud si nevíte rady, jak přemoci stále obtížnější mise (a že některé z nich jsou skutečně mimořádně tuhé!), tak se držte našich tipů, a třeba uspějete lépe. Stoprocentní záruku však zásadně nevystavujeme - každý si to musí odpracovat holt sám :-)

STAUTON ISLAND

SALVATORE – A WALK IN THE PARK

Velmi obtížná mise! Úkolem bude zastřelit pečlivě střeženého starostu a získat jeho mobilní telefon. Pokud máte sniperku, lze to provést z dálky. Najděte si v parku vhodné místo (travnatý kopeček) a zamiřte ho, když bude na mostě. Nebo si prostě na něj počkejte a zkuste štěstí v přestřelce na blízko.

Pokud vám uteče do vozu, dá se ještě situace zachránit. Můžete ho dorazit během honičky. Narážejte tvrdě do jeho auta a palte z okénka. Jakmile se zmocníte telefonu, neztrácejte ostražitost, starostovi strážci po vás stále půjdou.

SALVATORE – MAKING TONI

Pohoda, užijte si to.

DONALD LOVE – THE MORGUE PARTY CANDIDATE

Je třeba ukradnout pohřební vůz. Zní to jednoduše, ale jednoduché to není. Snažte se nejdříve přiblížit co nejvíc ke garážím Pay & Spray. Totiž jakmile usednete za volant pohřebáku, máte na krku okamžitě tři hvězdy. Abyste dostali řidiče ven, je třeba do vozu prudce narážet. Jakmile se objeví ikony, soustřeďte se na pět nejbližších. Jezděte v kruhu a sbírejte je hned, jak to půjde. Až budete hotoví, je třeba se zbavit dotírajících dodávek. Stačí na ně pálit z okénka, vybuchují snadno a rychle.

DONALD LOVE – CAM-PAIN

Zbavit se budete muset tří skupin protivníků. První se nachází na střešním stanovišti vrtulníku, dvě ostatní naleznete snadno. Mise je jednoduchá, pokud před ní vyrazíte na nákupy do Ammu-Nation. Nezapomeňte si pořídit kromě zbraní také vestu. Samopal AK-47 je sice drahý, ale stojí za to. Protože všechny tři skupiny stojí blízko k sobě, nejvhodnější je použít pár granátů.

DONALD LOVE – FRIGGIN’ THE RIGGIN’

Klíčem k úspěchu je důkladná příprava. Potřebujete neprůstřelnou vestu, hodně munice do SMG a rychlý motocykl. Nejprve si vyzvedněte plamenomet z Fully Cocked a pak zamiřte k cíli. Nepřibližujte se však s aktivním plamenometem, vhodnější je normální zbraň, abyste se nejdříve zbavili protivníků. Poté metodicky podpalte palety, zapálit je třeba všechny. Během této činnosti vás občas budou otravovat další nepřátelé. Přepínejte zbraně, nepoužívejte proti nim plamenomet. Jakmile budete hotovi s tiskárnou, budete muset pronásledovat dvě dodávky. Nasedněte na motorku, dožeňte je a palte na ně pomocí KOLEČKA těsně zezadu. Nesmíte jim dovolit, aby se dostaly příliš daleko.

DONALD LOVE – LOVE AND BULLETS

Lehká mise, pokud máte AK-47. Pomocí samopalu sejměte zabijáky na střeše a v průchodu, poté přepněte na sniperku a postarejte se o trojici na mostě. Až se vrátíte do limuzíny, najede na vás další padouch s náklaďákem. Můžete mu zkusit ujet, ale bezpečnější bude okamžitě vystoupit, zastřelit nepřítele vzadu a pak vykopnout řidiče od volantu a zajet ho.

DONALD LOVE – COUNTERFEIT COUNT

Budete-li dostatečně rychlí, je to jednoduché. Jednejte po následujících krocích:

- Dodávka zastaví a do ní nastoupí chlap.

- Pak znovu ten samý chlap vystoupí a bude chtít nastoupit do svého vozu – nyní je třeba ho zastřelit a vzít si balíček. Nasedněte ideálně na motorku a s aktivovanou zbraní jeďte k dalšímu místu, kde to zopakujete.

SALVATORE – CAUGHT IN THE ACT

Střílečka na jedoucím motorovém člunu, která připomene podobnou z Vice City. Máme pro vás pár rad: - Nestřílejte do vlastní lodi!

- Když se k vám přiblíží pronásledovatelé, miřte nejdřív na střelce.

- Pokud se přiblížíte k molu, zkuste trefit červené barely (z bezpečné vzdálenosti).

- Také při útoku vrtulníku nejdřív miřte na střelce.

MCAFFREY – SAYONARA SINDACCOS

Střelecká mise, která začíná v pěším módu. S útočnou puškou to je poměrně snadné – získáte mnohem větší dostřel. V druhé fázi si počínejte podobně jako v předchozí misi – absolutní prioritou jsou střelci.

MCAFFREY – THE WHOLE NINE YARDIES

Je třeba vlákat Forellie do pasti. Nejdříve si pořiďte motocykl a vestu. Poté si zkontrolujte trasu na velké mapě. Až začne pronásledování, zatáčejte opatrně, nesmíte se vybourat. Jakmile budou znepřátelené strany pohromadě, přidejte se na stranu Yardies a zastřelte Forellie.

MCAFFREY – CRAZY ‘69’

Trochu hloupá mise. Musíte zabít 20 gangsterů s pouhým samurajským mečem. Největší potíží je přísný časový limit. Vyběhněte na kopec a pusťte se do práce. Není třeba se držet konkrétního postupu. Prostě si vyberte největší shluk padouchů a sekejte do nich. Pokud se naučíte rány dobře časovat, sejmete každého jedinou ranou. Důležitá je také vzdálenost – protivník musí být akorát na dálku meče. V místě se nachází srdíčka a úplatky, tak si v případě potřeby poslužte.

MCAFFREY – NIGHT OF THE LIVID DREADS

Nic komplikovaného, máme tu pouze několik rad:

- Používejte útočnou pušku, je dobrá na dálku i na blízko.

- Vezměte si vestu nacházející se nalevo v dlouhé uličce.

- Vždy sledujte radar, abyste včas zpozorovali nebezpečí.

SALVATORE – SEARCH AND RESCUE

V této fázi patrně nejobtížnější mise! Začíná to celkem pohodlně: přistavíte limuzínu na určené místo. Nyní však nechoďte rovnou do uličky, kde je Salvatore. Oběhněte to a vejděte druhou stranou. Pak hoďte za roh granát, když budete mít štěstí, zbavíte se první dvojice padouchů. Poté běžte na trávník na druhé straně ulice. Zde byste měli být mimo dostřel jejich pušek, zatímco oni budou v dostřelu vaší sniperky. Vyčistěte komplet uličku. Poté jděte do průchodu, kde je Salvatore, a rychle zastřelte další dva.

Nyní je třeba se odsud dostat se zdravou kůží. Dva grázlové zaútočí hned, zlikvidujte je. Zbytek gangu však bude čekat. Kryjte se zdí a přibližte se k rohu. Zde vždy opatrně vykoukněte, okamžitě zamiřte a palte. Strany střídejte a nenechte se vyprovokovat. Musíte se držet za rohem, aby na vás nemohli. Až nasednete do limuzíny, zbývá už jen vyřešit problém se dvěma hvězdičkami.

SALVATORE – TAKING THE PLACE

Dosti podivná mise. Budete ovládat auto Paula Sindacca během jeho cesty na schůzku s Forelliovými. Jakmile stlačíte X, přepnete se do zvláštního first-person pohledu. Využijte šance a pokoste co nejvíc Forelliových v tomto režimu. Pokud někdo sedí v autě, stačí do něj narazit a donutíte ho, aby vystoupil. Soustředěným výkonem se vyhnete větším problémům. Do cílů nemusíte najíždět velkou rychlostí.

SALVATORE – SHOOT THE MESSENGER

Mise na člunu nabízí hned tři možnosti, jak zastřelit kurýra:

- Ozbrojte se raketometem, stlačte TROJÚHELNÍK, abyste se zbavili řízení, a trefte loď při prvním průjezdu.

- Palte na cíl při souběžné plavbě. Nesmíte se však přiblížit zezadu, aby vás neodprásknul střelec na palubě. Do potřebné pozice se musíte dostat velmi širokým a dobře načasovaným obloukem.

- Pronásledujte loď z bezpečné vzdálenosti, počkejte si, až kurýr vystoupí, a zastřelte ho na souši.

MCAFFREY – MUNITIONS DUMP

Máte čas na přípravu, tak si nejdřív opatřete raketomet, nebudete litovat. Bez nich by to snad ani nešlo – musíte zneškodnit dva velké náklaďáky s municí. Raketomet aktivujte hned od začátku, nasedněte na Sancheze a pronásledujte náklaďák mířící na jih. Pokuste se ho předjet a včas odpalte raketu. Nyní znovu nasedněte na motorku, na které byste měli poměrně snadno ujet ozbrojené stráži. I druhý kamión předjeďte a opakujte postup.

CHURCH – LC CONFIDENTAL

První část mise je svázána časovým limitem, tak sebou hoďte. Na most se dostanete nejrychleji motorkou, zde přesedněte na auto tajných agentů. Soustřeďte se na couvání, abyste se odsud dostali bez bouraček. Jakmile se dostanete k pouliční lampě, otočte to doprava kolem dodávky. Nyní jeďte podle mapy k informátorovi. Bude se snažit utéct, pronásledujte ho, zabijte a vezměte si jeho dokumenty. Nyní prchejte, seč vám síly stačí.

CHURCH – THE PASSION OF THE HEIST

Bezpodmínečně potřebujete sniperku. Jeďte s ní na místo akce, ale nepřibližujte se příliš. Vejděte do parku nalevo a sniperkou pečlivě zaměřte muže s kufříkem. Jakmile ho zabijete, půjdou po vás strážci. Okamžitě přepněte na útočnou pušku a zlikvidujte je. Přepněte zpět na sniperku, čeká vás nálet vrtulníku. Kufřík si vyzvedněte, až bude po všem. Nakonec si musíte poradit se třemi hvězdičkami. Radíme utíkat a při první příležitosti se zmocnit jakéhokoli auta s cílem zajet do Pay & Spray.

CHURCH – KARMAGEDDON

Hodně zábavná mise, úkolem je nabourat co nejvíc aut. Zajeďte si do centra, kde je největší provoz. Body dostanete za:

- naražená auta,

- zničená auta,

- otočky o 360 stupňů,

- otočky o 180 stupňů,

- vyhozené řidiče,

- zajeté chode.

Pamatujte, že není dobré bourat do hasičského vozu. Policie se nemusíte obávat, je naopak vítaným zpestřením zvyšujícím úroveň chaosu.

CHURCH – FALSE IDOLS

Máte si nejdříve zakoupit raketomet, avšak ušetříte čas, když si ho pořídíte předem. Úkolem je zabránit třem celebritám, aby se dostaly včas do studia na jihozápadním cípu ostrova. Celebrity přijíždějící v autech od severu a východu jsou poměrně snadným cílem. Předjeďte je, zkřižte jim cestu a vyhoďte je do vzduchu. Obtížnější je jen třetí z nich, směřující ze západu, protože se dopravuje helikoptérou. Vysledujte směr jejího pohybu, podjeďte ji a připravte si raketomet. Jakmile bude na dohled, nešetřete municí.

DONALD LOVE – LOVE ON THE ROCKS

Abyste zachránili pověst Donalda Lovea, musíte ukrást dodávku s důkazy z nepřátelského sídla. Jistě je více možností, my jsme volili pomalý postup se sniperkou. Nejdříve zlikvidujte strážce u blokády a poté velmi opatrně vejděte dovnitř. Musíte postupovat velmi pomalu a každého jednotlivého nepřítele zastřelit dřív, než budete na jeho dostřel. Jen jednou budete muset ustoupit – to až uvidíte auto jedoucí směrem k vám. Vraťte se za blokádu na ulici a trefte vůz sniperkou. Poté se vraťte do pevnosti a popojeďte autem, který brání vjezdu. Zbývá potichu zastřelit poslední strážce a nasednout do dodávky a odjet.

SHORESIDE VALE

Předně je třeba zabydlet se v novém bytě. Všimněte si, že na boku sousedního domu je k dispozici ikona neprůstřelné vesty.

SALVATORE – ROUGH JUSTICE

Očíhněte lokaci Pay & Spray a pořiďte si podle mapy převlek právníka. Nyní vyzvedněte s prostorným vozem kolegy a zaútočte na označená auta. Doporučujeme brokovnici a nespoléhat se na pomoc.

SALVATORE – DEAD RECKONING

Pokud máte raketomet, velmi jednoduché. Vyhledejte loď Paulieho Sindacca na břehu, lehce si nadjeďte a připravte se na palbu. Lze to zvládnout i s útočnou puškou.

SALVATORE – SHOTGUN SHOWDOWN

Budete se muset vrátit na Staunton Island a dostat se do areálu jakuzy. Nejdříve odstřelte strážce u brány z větší vzdálenosti sniperkou. Odpovědí bude výjezd auta s gangstery. Braňte se útočnou puškou. Jakmile nastane klid, vběhněte dovnitř a nasedněte do tanku. S ním jeďte do 8-Ball (hned vedle Pay & Spray), kupte si zde bombu, aktivujte ji a z bezpečné vzdálenosti odpalte.

DONALD LOVE – PANLANTIC LAND GRAB

Úkolem bude zabít Avery Carringtona. Potíž je, že ho brání dva vozy. Nejdříve předjeďte kolonu na mostě. Poté se otočte a palte na první vůz. To způsobí, že Avery opustí kolonu. Rychle nasedněte do auta a pronásledujte ho. Nejlepší způsob, jak donutit Averyho, aby vystoupil, je narážet ho do betonového středového dělícího pruhu. Pak už je to snadné. Přejeďte ho nebo zastřelte.

DONALD LOVE – STOP THE PRESS

Zpátky na Staunton Island. Budete muset zmlátit a posléze i zabít Neda Burnera. Pokusí se utéct na skútru. Pronásledujte ho, dohoňte a za jízdy zastřelte. Jednoduché jako facka.

DONALD LOVE – MORGUE PARTY RESSURECTION

V této misi máte získat těla Neda Burnera a Avery Carringtona. To Burnerovo se nachází vedle kostela na Stauntonu. Jakmile vstoupíte do pohřebního vozu, máte dvě hvězdičky. Bude třeba sebrat úplatek, jehož ikona se nachází ve směru přímé jízdy pohřebáku na konci cesty (mezi stromy napravo). Odvezte Burnera do hangáru na letišti. Averyho tělo je v sanitce u nemocnice v Shoreside Vale. Tady může být jediným problémem časový limit, tak chvátejte.

DONALD LOVE – NO MONEY, MO’ PROBLEMS

Prostě zajeďte do 8-Ball. Potřebujete však mít na kontě alespoň 20 000.

DONALD LOVE – BRINGING THE HOUSE DOWN

Až budete mít dodávku z 8-Ballu, musíte vjet do tunelů Liberty City. Nejbližší vjezd se nachází napravo od mostu na Staunton Island. Je třeba být rázný a rychlý, jinak vás pronásledující Forelliovi zastaví. V tunelu vás jejich vozy budou otravovat, ale s trochou štěstí se poničí samy. Jakmile se jich zbavíte, musíte překonat všelijaké překážky a každopádně se zbavit všech svědků. Jakmile položíte první bombu, naskočí časový limit. Nepropadejte panice, jeďte s rozmyslem a opatrně. V tunelech se neotáčejte, pokud se ikona objeví za vámi, couvejte. Až položíte další dvě bomby, utíkejte k výjezdu, nasedněte do auta Forelliových a mazejte rychle pryč.

STAUNTON ISLAND

TOSHIKO – MORE DEADLY THAN THE MALE

Další nájezd, který lze provést metodicky a beze ztráty života pomocí sniperky. Jako prvního zastřelte strážce na vrcholu vinoucí se cesty, poté přepněte na pušku a prostřílejte se dál. Na první zatáčce zvolte znovu sniperku a vyčistěte oblast u mola. Všechny cíle jsou označeny šipkami, neměl by to být problém. Zastřelte také členy jakuzy ve člunech – jak střelce, tak řidiče. Až budete mít hotovo, můžete se přiblížit (všimněte si raketometu) a nasednout do označeného člunu. Objeví se další čluny jakuzy, ale pokud vyrazíte okamžitě, uniknete jim.

TOSHIKO – CASH CLASH

Nejdřív si musíte pořídit odpovídající nádobíčko – je třeba vyhodit do vzduchu hned tři obrněné dodávky. Pokud nemáte raketomet, hned si jeden kupte. Doporučujeme jet okamžitě k cíli, kam míří dodávky, a těsně před ním vytvořit zátaras z několika aut zaparkovaných přes cestu. Až se přiblíží kolona, palte do ní raketami. Uvidíte, že to je velká legrace.

TOSHIKO – A DATE WITH DEATH

Je třeba Toshika dopravit k opeře. Problémem je šibeniční časový limit, nesmíte dělat žádné chyby. Cestou zpátky budete čelit útokům spousty nepřátel. S první vlnou se vypořádáte snadno. Následují nájezdy v autech. Limuzína jede sice pomalu, ale hodně vydrží. Vyberte nejkratší cestu a držte si palce.

TOSHIKO – CASH IN KAZUKI’S CHIPS

Bude třeba zastřelit Kazukiho. Vyzbrojte se brokovnicí a jeďte k němu. Budete bojovat v těsných prostorách. Jakmile Kazuki nasedne do helikoptéry, vezměte si Stingera a vyrazte směrem ke kasinu. Pokud cestou nenabouráte, auta jakuzy vás nedoženou. U kasina si vezměte zbraň, která vám sedí nejlépe, a prostřílejte se na střechu. Zde vběhněte na označené místo, následuje střihová sekvence. Poté budete bojovat s Kazukim vyzbrojeným mečem, zatímco vám v rukou zůstane pouhá pistole. Nestřílejte, utíkejte dolů po schodech! Kazuki vás nebude pronásledovat, nyní ho můžete zabít z relativního bezpečí.

SHORESIDE VALE

DONALD LOVE – LOVE ON THE RUN

Budete chránit Donalda před bandou Kolumbijců. Je to překvapivě jednoduché. Určitě se hned vyzbrojte puškou a miřte především na střelce, přímo na auta palte, až získáte trochu prostoru. Když budete mít štěstí, exploze se zřetězí a vezmou s sebou spoustu nepřátel. Z hořících vraků navíc vzniknou zátarasy, které budou bránit přeživším v pohybu. Následuje jednoduchá jízda na letiště. Kdyby bylo třeba, cestou míjíte Pay & Spray.

SALVATORE – THE SHORESIDE REDEMPTION

Ochranná mise, ve které eskortujete za volantem policejního auta Salvatoreho vězeňskou dodávku. V první části mise prostě jeďte pomalu za dodávkou. Komplikace nastanou ve chvíli, kdy vybouchne první policejní auto. Vašim úkolem bude držet se co nejblíže zadku dodávky, a to ze dvou důvodů:

- aby do ní nepřátelé nemohli narážet,

- abyste se mohli rychle přesunout před dodávku a odstranit zátarasy.

Při odstraňování překážek z cesty zajíždějte chlápky se zbraněmi, aby vás nestačili příliš poškodit. Policejní auto vydrží hodně, ale není nezničitelné.

PORTLAND

SALVATORE – THE SICILIAN GAMBIT

Nejrozsáhlejší mise hry, asi to bude tím, že je poslední. Můžeme si ji rozdělit na několik „podúrovní“:

1. Jízda ke starostovi

Použijte Sentinel zaparkovaný u Salvatoreho domu. Je dostatečně rychlý, aby ujel Sicilanům. Pořádně si na mapě zkontrolujte, kde je nájezd na Callaghanův most. Vjíždějte na něj po pravém pruhu.

2. Starostova kancelář

Salvatore se o sebe postará, vy si vezměte na starost Sicilany na schodech a poté spolu se Salvatorem pokračujte na molo. Až tam budete, využívejte automatické míření, abyste včas zpozorovali potenciální nebezpečí.

3. Honička na člunech

Velmi zábavná přestřelka v jedoucích člunech. Střílejte bez přestání z minigunu. Tentokrát můžete pálit rovnou na lodě a nedělat si starosti se střelci. Zbraň je tak silná, že čluny explodují téměř okamžitě.

4. Útok na maják

Buďte velmi opatrní, strážci jsou dobře vyzbrojeni a šikovně rozmístěni. Doporučujeme taktiku pozvolného postupu a automatického zaměřování. Pokud se některý ze strážců kryje, použijte granát, nebo se přesuňte rovnou k nim a palte z brokovnice.

5. Bitva s vrtulníkem

Teď už máte jistě velkou zásobu munice do útočné pušky. Použijte automatické zaměření a palte, co to jde. Jen si dávejte pozor na změnu úhlu útočícího vrtulníku. A nepřehlédněte ikonu neprůstřelné vesty.

Touto hratelnou částí končí příběhový režim Liberty City Stories. Můžete se v klidu uvolnit a užít si závěrečnou střihovou sekvenci (zvláště zajímavá pro ty, kteří hráli GTA III).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama