grand-theft-auto-liberty-city-stories-1-dil
Grand Theft Auto: Liberty City Stories Článek Grand Theft Auto: LIberty City Stories (1. díl)

Grand Theft Auto: LIberty City Stories (1. díl)

Farid

Farid

7. 3. 2006 23:39
Reklama

GTA: Liberty City Stories dodnes zůstávají nejpozoruhodnější hrou pro handheld PSP. V zásadě se jedná o jeden z mála exkluzivních titulů, které bychom starým či novopečeným majitelům této konzole bezvýhradně doporučili. Zde je první část dvoudílného návodu, který původně vyšel v bonusové knížce OPS2. Zítra si zájemci mohou na Hrej.cz vyzvednout díl druhý.Začneme několika obecnými radami a pak ihned přistoupíme k popisu jednotlivých misí:

UKLÁDEJTE PRAVIDELNĚ

Občas možná budete líní jezdit zpátky domů, ale silně doporučujeme ukládat si pozici vždy po splnění mise (předtím se však nezapomeňte zásobit zdravím a municí). Ušetříte si peníze a nakonec i čas, když se vyhnete zbytečnému opakováním misí.

STŘELBA

Při přestřelkách udržujte dostatečnou vzdálenost od nepřátel a pokuste se chránit objekty. Zamiřte cíle, z co největší vzdálenosti to půjde. Procvičte si přepínání mezi cíli pomocí směrového kříže (nespoléhejte se na automatické přepínání). Pokud máte potíže, zkuste opakované zaměření postranním tlačítkem bezprostředně poté, co je první protivník mrtev. Nikdy si nestoupejte do těsně blízkosti výbušnin.

ÚTĚKY PŘED POLICIÍ

Máte-li na krku tři hvězdy, nepočítejte s tím, že jim budete unikat dlouho. Stačí jedna zmršená zatáčka a bude po vás. Jakmile nastane honička, nejdříve si zapauzujte hru a pořádně si na mapě nastudujte cestu. Pokud je poblíž Pay & Spray, nelitujte sto dolarů a zajeďte tam.

PAY & SPRAY

Když vyjedete z tohoto podniku, nejste okamžitě imunní. Vaše hvězdičky budou blikat, což znamená, že stačí i ten nejnepatrnější přestupek a budete mít poldy znovu za zadkem. Je důležité vyjíždět z Pay & Spray skutečně opatrně (nemůžete otáčet s kamerou, a tudíž nemáte dobrý přehled o situaci na silnici). Mějte na paměti, že jakýkoli kontakt s policejním vozem v této situaci znamená okamžitě nejvyšší poplach. Chovejte se vzorně, dokud hvězdy nezmizí.

MISE

VINCENZO – SLACKER

Primitivní: dovezte opatrně pasažéra do cíle.

VINCENZO – DEALING REVENGE

Na místě se naučíte používat pěsti. Nenechejte padlého soupeře vstát, bušte do něj, dokud žije. Dobrá příležitost pro trénink zaměřovacího interfacu.

VINCENZO – SNUFF

Seznámíte se s JD (nezaměňovat s jedním českým žurnalistou!), od tohoto okamžiku se otevírá jeho linie misí. Poprvé máte možnost koupit si zbraň a můžete si koupit rovnou i dvě. Na místě to bude celkem jednoduché. První dva protivníci jsou izolovaní a otočení zády – neměli by se vzchopit k odporu. Další dva se budou bránit, nacházejí se za červeným tunelem, miřte na ně zdálky. Nakonec jděte na jejich šéfa, označeného na radaru. Pokud jste ztratili zdraví, nachází se tu srdíčko. S vozem zamiřte rovnou do Pay & Spray.

VINCENZO – SMASH AND GRAB

Obstarejte si nejdřív rychlé auto se čtyřmi místy, před Vincenzovou kanceláří určitě nějaké bude. Až budete na místě přestřelky, zkuste k benzinové pumpě zacouvat. Nejezděte moc blízko, pumpa by mohla vybouchnout, jen do té míry, než vaši pasažéři vyběhnou směrem k vám. Podívejte se do mapy a najděte nejrychlejší cestu k Pay & Spray, tam je váš cíl.

VINCENZO – HOT WHEELS

Další honička s policií. Opět doporučujeme zajet co nejrychleji do Pay & Spray.

JD O’TOOLE – BONE VOYEUR!

Podmínka: JD vám misi nezadá dřív, než se převléknete do civilního oblečení. V mafiánském obleku s vámi nebude chtít mluvit. Divná mise. Dívky se nacházejí v okruhu zhruba dvou tří bloků od JDova klubu. Jezděte pomalu a ony se postupně objeví na mapě. Pozor, ať je nezajedete, zastavte v jejich blízkosti. Nakonec musíte zajet pasáka (pimp), který se bude snažit utéci.

JD O’TOOLE – DON IN 60 SECONDS

Další policejní honička a znovu doporučujeme Pay & Spray. Hned na začátku, místo toho, abyste se otáčeli do protisměru, je lepší zabočit vpravo a objet blok. Získáte náskok před policií.

JD O’TOOLE – A VOLATILE SITUATION

Předtím, než se pustíte do této mise, je důležité zakoupit v Ammu-Nation zbraň SMG, kterou můžete střílet z jedoucí motorky. Budete bránit kasino před útoky rodiny Sindacco, nejlepší bude zneškodnit útočníky co nejdříve. Proto doporučujeme pořídit si motocykl, na mapě zjistit, kde se nachází nepřátelské vozidlo, a jet mu naproti. Pokud se vozům přece jen podaří dorazit až ke kasinu, slezte z motorky a soustřeďte se na padouchy klečící u zdí – snaží se položit trhavinu.

Posledním útokem je dodávka naložená výbušninou. Nesnažte se ji sejmout, počkejte, až zastaví, a jakmile vystoupí řidič, skočte na jeho místo. Musíte okamžitě sešlápnout plyn až na podlahu a odjet co nejrychleji pryč od kasina. Jeďte rovně, nikam nezatáčejte a sledujte ukazatel vzdálenosti. Jakmile je plný, vyskočte ven a utíkejte, co vám síly stačí.

JD O’TOOLE – BLOW „UP“ DOLLS

Zde máte za úkol doručit vozidlo s výbušninami. Nejdřív zamiřte do garáže Eight Ball, poté jeďte velmi opatrně směrem k cíli – není kam spěchat. Až budete na místě, kašlete na strážce, zaparkujte, aktivujte bombu a utíkejte pryč. Výbušnina detonuje na váš povel dálkovým ovládáním. Klíčem k úspěchu je nevšímat si strážců, prostě jenom utíkejte, nesnažte se bránit.

MA CIPRIANI – SNAPPY DRESSER

Pronásledujete perverzáka po ulicích. S motorkou to je snadné, ale držte se zpátky, když se na displeji objeví varování, abyste ho nevyplašili. Až budete fotit, použijte zoom, abyste nemuseli moc blízko. Nesnažte se o dokonalé foto, stačí, když ho zachytíte spolu s dívkami.

MA CIPRIANI – GREASE SUCHO

Váš první pouliční závod, držte se následujících pravidel a budete v pohodě:

- Sledujte bedlivě šipky a připravte se na každou zatáčku.

- Sledujte také směrovky na radaru, abyste se mohli připravit ještě více dopředu.

- Nenechejte se vyprovokovat k narážení do soupeřů. Jste rychlejší, soustřeďte se na jízdu.

- Jeďte v noci, na ulicích bude méně civilistů.

V druhé části mise pronásledujte vůz Sucha a nabourejte ho. Vyděšený vyskočí z auta. Vystupte také a co nejdřív ho zastřelte.

MA CIPRIANI – DEAD MEAT

Čas zabít Casu na jatkách pomocí sekáčku na maso. Bude se snažit před vámi utíkat. Dejte mu prostor a počkejte, až se někde ukryje. Poté se k němu přibližte zezadu a nešetřete ho.
Následuje policejní honička, zamiřte co nejrychleji do Pay & Spray.

MA CIPRIANI – NO SON OF MINE

Toto je dosti obtížná mise! Doporučujeme vyzbrojit se brokovnicí, abyste vrahouny sejmuli jednou ranou. Až dorazí, musíte být maximálně razantní a nedovolit jim rozmístit se na pozicích, jinak budete v přečíslení. Palte do nich hned, jakmile vystupují z auta. Poté vyčkejte na další vlnu. Srdíčky neplýtvejte, berte si je jen tehdy, když vaše zdraví klesne pod jednu třetinu.

SALVATORE – THE OFFER

Po střihové sekvenci, kdy šéfka odborů odmítne nabídku vašeho bossa, vás obklíčí její ranaři. Nepokoušejte se s nimi bojovat, musíte co nejdřív utéct. Okamžitě se přepněte do mapy a najděte nejrychlejší cestu ven, nesmíte zabloudit v docích. Na každém rohu tu čeká rychlý padouch s výbušninou. Nejbezpečnější je podle mapy běžet směrem k portlandské pláži.

SALVATORE – HO SELECTA!

Taxikářská mise: musíte nabrat celkem šest prostitutek a v časovém limitu je doručit na místo určení. Použijte čtyřdveřový Sentinel zaparkovaný hned před Salvatorovou vilou – pojedete tak dvakrát se třemi pasažérkami. Nejbližší dívky vysledujte podle mapy. Pokud jsou zrovna „zaneprázdněné“, musíte nejdřív rychle sejmout jejich klienty. Až je vysadíte, dejte pozor, abyste je omylem nezajeli.

SALVATORE – FRIGHTENERS

Pronásledujte odborové předáky. Pokud jste ve voze, co nejdrsněji do nich najíždějte. Na motorce palte do jejich vozu ze samopalu. Musíte je donutit vystoupit. Jakmile jsou venku, jednejte rychle, mohou být ozbrojeni. Také je můžete vytáhnout z auta, pokud zastaví na červenou.

SALVATORE – ROLLERCOASTER RIDE

Přibližte se k rozhlasové stanici zezadu (z východního směru). Šoféra sejměte ranou pěstí, pak nasedněte do limuzíny. Nyní je třeba pořádně vyděsit odborářku. Rychlá jízda jí nedělá dobře, stejně tak skoky a prudké smyky s ruční brzdou. Občas taky neuškodí do něčeho nabourat, ale nesmíte zajít moc daleko, aby vám auto nevybuchlo a nezabilo ji.

MARIA – SHOP UNTIL YOU STROP

Budete doprovázet Mariu na „nákupech“. Navštíví dva obchody. První proběhne bez problémů (máte jen jednu hvězdičku), druhý je však mnohem obtížnější (se třemi hvězdičkami). Prodavač začne pálit na vaše auto. Zastavte tak, abyste mířili na sever. Při úniku zabočte první doprava a pak hned první doleva. Cílem je sebrat úplatek pro policisty, to vám trochu ulehčí život. Pak rychle jeďte do Pay & Spray, nakonec zavezte Mariu domů.

MARIA – TAKEN FOR A RIDE

Mariu unesli drogoví dealeři, musíte je pronásledovat, donutit k zastavení a zastřelit, jakmile vystoupí. Lehčí to bude, když se předem řádně vyzbrojíte a zastavíte vůz ve směru jejich jízdy.

MARIA – BOOBY PRIZE

Jízda na motorce, držte si palce. Nedoporučujeme používat brzdu na R1, snadno ztratíte rovnováhu. Jedete se na dvě kola, v prvním si zapamatujte zatáčky, jinak to je dost jednoduché. Při nájezdech se držte na straně, aby vám šipky nebránily ve výhledu. A nesnažte se po soupeřích střílet!

MARIA – BIKER HEAT

Jedna z nejtěžších misí! Střetnete se s Mariiným, přítelem který posléze unikne na motorce. Nevšímejte si jeho přátel a rychle osedlejte motocykl. Musíte se nejdřív dostat z pěší zóny – pozor na překážky. Poté začne honička přes město. Váš soupeř má tendenci volit riskantní zkratky. Můžete se pustit za ním, anebo sázet na jistotu hlavních cest (při správném odhadu jeho směru). Ideální je ho dohnat a sestřelit z motorky. Pokud se vám to nepovede, počkejte si, až dokončí kolečko, a sleze ze stroje zpět v Chinatownu. Zamiřte na něj nejsilnější zbraní a rychle ho sejměte.

MARIA – OVERDOSE OF TROUBLE

Vezmete Mariu na projížďku, ale nakonec skončíte se spoustou motorkářů za zadkem. Vyberte si rozhodně co nejrychlejší auto. Pak už stačí bedlivě sledovat mapu a bezpečně dorazit na všechna stanoviště. Pokud je váš vůz již silně poškozen, můžete se cestou stavit v Pay & Spray.

SALVATORE – CONTRA-BANNED

Vyzvedněte zboží na určených místech. Dříve než zaparkujete před doky, vystupte z vozu a vezměte si vestu hned vedle a ozbrojte se kvalitní bouchačkou. Až to začne, soustřeďte se na zabíjení dealerů (abyste omylem nesejmuli policisty nebo vlastní muže). Zachovejte si chladnou hlavu a trpělivě přepínejte mezi cíli.
Nakonec si vezměte auto drogových dealerů a jeďte s ním do Pay & Spray. Za pozornost ještě stojí policejní úplatek nacházející se na sever od skladu v docích.

JD O’TOOLE – SALVATORE’S SALVATION

Salvatore byl unesen. Pronásledujte únosce a připravte se na akci. Jediná šance na záchranu Salvatoreho nastane ve chvíli, kdy konkurenční mafiáni vystoupí a nechají ho uvnitř. Okamžitě musíte naskočit do auta a rychle zmizet. Silně doporučujeme při pronásledování na auto nestřílet ani do něj nenajíždět. Až v něm budete sedět vy, bude třeba, aby bylo v dobrém stavu.

JD O’TOOLE – THE GUNS OF LEONE

Salvatore řádí a vy ho přitom budete muset chránit pomocí sniperky. Pokud chcete, nic proti, ale doporučujeme alternativní řešení: vykašlete se na odstřelování, vezměte si adrenalinovou pilulku na levé části střechy, seskočte a sejměte mafiány Sindacco zblízka. Nebude to jednoduché, ale pořád snadnější než pálit ze střechy.

JD O’TOOLE – CALM BEFORE THE STORM

Zde bude třeba pronásledovat helikoptéru. Nesnažte se ji sledovat pohledem nahoru, prostě se jen soustřeďte na její ikonu na mapě. Nejlépe se pro tento úkol hodí motorka. První zastávka bude na Hepburn Hights, následuje stanoviště v Chinatownu. Zde dojde na přestřelku, mějte tedy zbraň připravenou. Hned po střihové sekvenci koste členy triád. Jako prvního sejměte toho napravo, který je vyzbrojen sniperkou. Jeho zbraň můžete poté použít. Nachází se zde také adrenalin. Doporučujeme mířit na dodávky (používají je ke krytí).

JD O’TOOLE – THE MADE MAN

Každý, kdo viděl nějaký mafiánský film, tuší, že se to musí ještě zkomplikovat. Cestou na obřad zlikvidujte vrahouny Sindacco. Nejlepší to je pomocí sniperky z bezpečné vzdálenosti. Hned poté, co bude JD „hotov“, vysaďte pasažéra a rychle si to zamiřte k řece blízko Vinnyho kanceláře. Zde pokračujte podél mola, ale nechte si dost místa, abyste mohli vyskočit pomocí TROJÚHELNÍKU a neskončili ve vodě.

VINCENZO – THE PORTLAND CHAINSAW MASSACRE

Pozor, další velice obtížná mise! Život vám zjednoduší vhodné vybavení, které si můžete vyzvednout cestou k cíli. Vinny vás bude očekávat poblíž lodě. Jakmile budete na palubě, zabočte doprava, kde naleznete magnum. Cestou dolů po schodech najdete vestu. Vinnyho chlapci po vás půjdou s motorovými pilami, na nic nečekejte a palte. Vaší jedinou šancí je udržet si je co nejdál od těla. Bude-li to nutné, utíkejte na opačný konec a palte na ně z větší vzdálenosti. Jakmile budou všichni mrtví, načerpejte zdraví a připravte se na další vlnu. Ta už naštěstí bude, při dobré kondici a stavu munice, rutinní záležitostí.

SALVATORE – SINDACCO SABOTAGE

Znovu je třeba varovat před vysokou obtížností. Bojovat se bude bez varování. Doporučujeme:

- Zajistit si vestu.

- Klesne-li během souboje úroveň zdraví na kritickou mez, můžete si doběhnout pro vestu jeden blok na jih od JD (pod modrým můstkem naproti Pay & Spray).

- Pokud to jde, palte z brokovnice.

- Nespoléhejte se na pomoc AI kolegů, stojí za starou belu. Občas někoho náhodou zneškodní, ale doporučujeme vzít si všechny na starost osobně.

- Stále měňte polohu a bedlivě sledujte, odkud přijde další vlna útoku. Nesmíte se dostat do obklíčení.

SALVATORE – THE TROUBLE WITH TRIADS

Úkolem je zachránit značnou sumu peněz z hořící budovy. Tady je důležitá taktika. Vaším největším problémem jsou gangsteři triád, nejdřív se jich rychle zbavte dobře mířenými dávkami z SMG. Až pak se pusťte do boje s ohněm. Musíte postupovat opatrně směrem k penězům. Při úniku se na váš vůz nalepí triády v dodávkách. Bude to dosti náročné, sledujte stav vozu a vždy včas přeskočte do jiného, abyste nezahynuli při explozi.

SALVATORE – DRIVING MR LEONE

Úkolem je utéci na ostrov. Nejdřív si zajeďte do přístavu pro tři hvězdičky, poté do nejbližšího Pay & Spray, i když se pozornosti policie nezbavíte, alespoň vám opraví auto a budete mít čas na oddech. Na mapě si vytyčte cestu k mostu Callaghan, vjezd se nachází hlouběji ve středu města, než by se na první pohled zdálo. Na mostě už stačí šlápnout pořádně na plyn.

Zítra vyjde pokračování tohoto návodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama