Gotham Knights už na PC nechrání Denuvo, fungovalo jen pět dnů
i Zdroj: Warner Bros.
Gotham Knights Novinka Gotham Knights už na PC nechrání Denuvo, fungovalo jen pět dnů

Gotham Knights už na PC nechrání Denuvo, fungovalo jen pět dnů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 10. 2022 13:53

Studio WB Montreal včera vydalo první velkou aktualizaci titulu Gotham Knights. Ta přináší řadu oprav, pro hráče na počítačích ale zároveň znamená příjemnou změnu. Ze hry totiž jen po pár dnech od vydání zmizela nechvalně proslulá protipirátská ochrana Denuvo.

Reklama

  • WB Montreal z PC verze Gotham Knights odebralo Denuvo
  • Nijak to nezlepšuje výkon hry
  • Byla okamžitě cracknuta

Postupné vypnutí ochrany po vydání hry není ničím neobvyklým, k podobnému kroku přistupuje pravidelně řada vydavatelů. Obvykle to ale trvá několik týdnů nebo měsíců, pět dnů je přece jen poměrně rychlá změna.

Často tak vývojáři činí, aby ještě o něco zlepšili výkon hry, protože ochrana většinou zbytečně vytěžuje herní hardware a snižuje tak snímkovou frekvenci. I proto není mezi hráči příliš populární. Magazín Dark Side of Gaming nicméně upozorňuje na to, že ani odstranění Denuva v tomto případě nevyřešilo problémy s častým pádem frameratu. a hra běží úplně stejně, jako před odstraněním technologie. Na opravě problémů studio dle prohlášení na sociálních sítích intenzivně pracuje.

Vzhledem k tomu, že firma odstranění oficiálně nekomentovala, je teoreticky možné, že šlo o chybu a Denuvo se s další aktualizací vrátí. Dle nejmenované databáze dostupnosti warezu nicméně hra dnes už byla cracknuta, opětovná implementace Denuva by tedy byla spíše zbytečná.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama