GOG rozdává hororovou point-and-click adventuru. Ve vánici a samotě vás pošle do Kanady 19. století
i Zdroj: Chien d'Or
Novinka GOG rozdává hororovou point-and-click adventuru. Ve vánici a samotě vás pošle do Kanady 19. století

GOG rozdává hororovou point-and-click adventuru. Ve vánici a samotě vás pošle do Kanady 19. století

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 7. 2023 10:15

Podobně jako Epic Games Store, který ve čtvrtek oznámil, že umožňuje aktivaci Train Valley 2, i GOG přichází k trendu her zdarma. Ve svém nejnovějším podání takto rozdává The Whisperer, menší point-and-click adventuru z roku 2021, která slouží jako prolog k The Whispering Valley. Hra je k dispozici do pondělí 17. července a dává prostor nasát atmosféru tradičního herního žánru na ploše jedné až dvou hodin.

Reklama

  • GOG aktuálně rozdává krátkou point-and-click adventuru The Whisperer
  • Nabídka trvá do 17. července

The Whisperer je jako její pokračování hororově laděná adventura vytvořená od nezávislého studia Chien d'Or. Hra se odehrává v kanadské provincii Quebec v roce 1814, kde se ocitáte jako zbloudilec u tržiště nedaleko údolí. Toto tržiště je však opuštěno, takže hledáte, co se stalo. Problémem však také je, že se děje i něco jiného. Kolem vesnice se nyní plouží stín. Přízrak něčeho, co někteří viděli, jiní slyšeli; nicméně vždy platí jedno: venku je a vás patrně ohrožuje.

S tímto námětem se vydáváte postupně hledat určitá vodítka. Cestuje přitom mrazivou, nezkrocenou krajinou, kde navigace vánicí probíhá jako u všech point-and-click adventur velice prostým způsobem – pomocí 360 stupňového zorného pole se místo volného pohybu otáčíte po své ose a vybíráte interaktivní body, kam chcete jít.

Hra je také inspirována hrami jako Scratches a The Dark Eye, takže je i ódou na klasický hororový žánr point-and-click adventur. Najdete v ní proto hlavní prvky ze staré školy, včetně řešení hádanek, inventáře a mixování předmětů, a to navíc bez nutnosti něčeho, co mohu přiblížit snad jen jako kombinování koček a žvýkaček pro vytvoření raketoplánu. Tradiční kombinování “všeho se vším”, jímž je u nás známý např. český Polda, je tedy nikde k nalezení a skoro všechny hádanky jsou řešitelné běžnou úvahou.

Další hra zdarma od Epicu potěší milovníky vláčků. Příští týden zřejmě přijde na řadu The Elder Scrolls
i Zdroj: Flazm

Další hra zdarma od Epicu potěší milovníky vláčků. Příští týden zřejmě přijde na řadu The Elder Scrolls

Epic si pro tento týden připravil bezplatnou jízdu po železnici, na ten příští zase chystá netradiční detektivku. A možná…

14. 7. 2023 08:58
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama