Glum v hlavní roli nové hry od Daedalicu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Glum v hlavní roli nové hry od Daedalicu

Glum v hlavní roli nové hry od Daedalicu

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 3. 2019 16:34 9
Reklama

Svět Pána prstenů milují celé generace čtenářů, diváků a i hráčů. Košaté Tolkienovo universum se už dočkalo celé řady nejrůznějších adaptací a v přípravě je například i vysokonákladový seriál z produkce Amazonu.. Přesto má Středozemě v rukávu ještě spoustu příběhů, k odvyprávění. Jednomu z nich se hodlá věnovat chystaná hra s prozaickým názvem The Lord of the Rings: Gollum.

Tu oznámila společnost Daedalic Entertainment, držitel práv na herní adaptace knižního díla J. R. R. Tolkiena. Už z názvu je jasné, že se hra bude věnovat příběhu Gluma, nebo možná spíše Sméagola. Toho velmi dobře známe z příběhů Bilba i Froda Pytlíkových, chystaný titul by si ale měl vzít na paškál okamžiky jeho života, které nám zatím zůstaly utajeny. Děj se má odehrávat ve stejné době jako události Společenstva prstenu, tedy první části trilogie, a bude se věnovat Glumovým osudům předtím, než se v Morii setkal s Frodem a jeho společníky.

Gollum má být akční adventurou a vydání bychom se snad měli dočkat v roce 2021. Prvotní návrh ale pochází už z roku 2014. Hra míří na PC a další platformy, které v té době budou relevantní, je tedy dost možné, že vývoj už počítá i s další generací konzolí.

Gollum je první vlaštovkou, vznikající na základě spolupráce Dedallicu a společnosti Middle-earth Enterprises, která se stará o licencování knižního díla. Jedná se rozhodně o mnohem ambicioznější hru, než bylo u německé společnosti dosud zvykem.

Přestože nemáme očekávat point-and-click adventuru, bude hra před akcí dávat přednost příběhu a prokreslování postavy. Glum a jeho komplikovaná a roztříštěná osobnost má být středobodem zážitku. Bude zajímavé sledovat, zda si s tímto nevšedním tématem autoři poradí tak elegantně, jako se to povedlo Ninja Theory s Hellblade: Senua's Sacrifice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama