GameStop se vrhá do vod NFT a blockchainu. V době, kdy trh čelí vážným problémům
i Zdroj: GameStop / Twitter
Byznys Novinka GameStop se vrhá do vod NFT a blockchainu. V době, kdy trh čelí vážným problémům

GameStop se vrhá do vod NFT a blockchainu. V době, kdy trh čelí vážným problémům

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 5. 2022 10:41 1

Obchodní řetězec GameStop, který se na začátku loňského roku stal jedním z nejostřeji sledovaných objektů na akciovém trhu, vstupuje do světa NFT a kryptoměn. Potvrdil totiž spekulace a spouští své vlastní tržiště s NFT. Přichází s ním ale v divokou dobu, kdy trh s NFT rozhodně nezažívá rozkvět.

Reklama

  • GameStop propaguje svou NFT platformu
  • Přichází v době, kdy má trh problémy

O spuštění obchodu ze strany GameStopu mluvil Wall Street Journal už v lednu. Řetězec tak zřejmě chtěl reagovat na konkurenci, především v podobě Ubisoftu, který spouštěl svou vlastní NFT platformu Quartz.

První konkrétní informace přišla včera, když čerstvě vytvořený twitterový účet GameStopNFT zveřejnil příspěvek s prostým sdělením „gm!“, tedy “Good morning” (dobré ráno). Ten se firmě vyplatil, akcie GameStopu totiž vzrostly o 3,45 %. Později přišel i konkrétnější Tweet s představením projektu. GameStop v něm kontroverzně přirovnává vliv blockchainu k vlivu internetu. „To, co internet udělal pro komunikaci dělá blockchain pro hodnotu. Teď se komunity po celém světě mohou spojovat, spolupracovat a směňovat jako nikdy předtím.“

NFT tržiště GameStopu by mělo být vybudováno na ethereové platformě Immutable X. Dle magazínu Digitaltrends mělo být původně spuštěno na konci července, spoluzakladatel platformy Robbie Ferguson ale naznačil, že by se tak mohlo stát o měsíc až dva dříve.

Načasování ale není ideální. V posledních týdnech došlo k výraznému propadu hodnot celého trhu kryptoměn i NFT, katastrofickému propadu údajně stabilní měny luna, a i když se zatím nemluví o vyloženém kolapsu, trh rozhodě nekvete tak, jako například v loňském roce. Digitaltrends zároveň připomínají, že sám GameStop čelí žalobě kvůli údajnému porušování pracovního práva zaměstnanců.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama