FUT ve FIFA 23 kompletně překopává systém souhry. Lootboxy zůstávají, dle EA je hráči milují a chtějí
i Zdroj: EA Sports
FIFA 23 Novinka FUT ve FIFA 23 kompletně překopává systém souhry. Lootboxy zůstávají, dle EA je hráči milují a chtějí

FUT ve FIFA 23 kompletně překopává systém souhry. Lootboxy zůstávají, dle EA je hráči milují a chtějí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 8. 2022 11:41 1

Další ze série trailerů pro FIFA 23 podrobněji přibližuje změny v letošní verzi asi nejdůležitějšího režimu hry - FIFA Ultimate Team. Ročník 23 bude v mnoha ohledech přelomový, autoři totiž pro letošek úplně přepracovali letitý systém chemie mezi hráči v týmu. Vedle toho také obhajují rozhodnutí ponechat ve hře lootboxy ve formě balíčků za skutečné peníze.

Reklama

  • FIFA 23 úplně mění systém souhry ve FUT
  • Přináší novinku v podobě Moments
  • Lootboxy zůstávají, protože “je hráči mají rádi”

Chemistry už se při budování týmu nebude počítat na stovku, v závislosti na správném postavení hráčů a jejich vztazích na pozicích vedle sebe (na základě stejné národnosti, ligy a klubu), ale systém bude komplexnější. Nyní nezáleží na tom, jestli vzájemně blízcí hráči hrají na postech vedle sebe, ale kolik jich v mužstvu máte. Pro maximální sehranost hráčů stačí, abyste měli v klubu alespoň tři, třeba tři konkrétní hráče z PSG. 

Hráči bez plné chemie nebo mimo správnou pozici navíc nově nejsou nijak penalizováni, budou prostě hrát tak, jak jim to diktují atributy. Vyšší souhra jejich schopnosti jen nabudí. S tím souvisí i novinka v podobě alternativních postů. Jen málokterý hvězdný fotbalista nastupuje výlučně na jedné pozici, většina karet tedy bude nabízet jednu až tři alternativní role, kde umí také podat perfektní výkon. Dříve šlo hráče přesouvat jen v rámci jedné strany pole, teď se může z obránce stát záložník a pravé křídlo může klidně ohrožovat soupeřovu bránu zleva. Naopak hráče, kteří ve skutečnosti na konkrétním postu nehrají, už na něj žádnou speciální kartou nenaučíte.

Cíl autorů je jasný - zvýšit variabilitu týmů, které byly dříve limitovány snížením atributů u jinak celkem zajímavých kombinací hráčů. 

Další klíčovou novinkou je režim FUT Moments. Ten do hry našel cestu z Maddenu, kde už nějaký pátek funguje, a v mnohém připomíná i velmi oblíbený stejnojmenný režim v MLB The Show. Před hráče postaví velmi konkrétní výzvy typu “jeden obranný zákrok, jednou nahraj a vstřel gól” za konkrétních podmínek. Některé momenty jsou inspirované skutečnými událostmi z fotbalové historie, jiné jsou smyšlené a budou mít pořádně divoké okolnosti. První série momentů Rise of Mbappe například nabídne klíčové události kariéry tohoto zázračného francouzského útočníka.

FIFA 23 představuje vylepšený trávník, stíny, předzápasové sestřihy nebo efektní AR záběry
i Zdroj: EA Sports / YouTube

FIFA 23 představuje vylepšený trávník, stíny, předzápasové sestřihy nebo efektní AR záběry

Studia EA a EA Sports představila další podrobnější trailer lákající na novinky v letošním ročníku fotbalu FIFA 23.…

6. 8. 2022 11:00
FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény
i Zdroj: EA Sports / YouTube

FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény

Další z řady trailerů představujících konkrétní hratelnostní změny v novém ročníku fotbalu FIFA se zaměřuje na dlouhá léta…

1. 8. 2022 19:03

Odměnou za plnění výzev budou nové hvězdy, které lze později směnit za karetní odměny.

Trailer vedle toho připomněl, že hra od letoška podporuje crossplay v režimech 1v1, a přestupový trh bude univerzální pro všechny platformy. kromě počítače a Switche.

Ve vyjádření pro magazín Eurogamer autoři hájí rozhodnutí pokračovat v kritizované tradici lootboxů v podobě balíčků s náhodnými kartami. Zástupci studia tvrdí, že jsou na ně hráči zvyklí a mají je rádi, protože reflektují skutečné vzrušení ze strategického budování a řízení týmu. Také připomínají, že 9 z 10 rozbalených balíčků pochází z klasických výher a nejsou zakoupeny za skutečné peníze.

FIFA 23 vychází 30. září.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama